Najzanimljiviji sajt Balkana

Amerikanac Ali Aboubaker (56)
Amerikanac Ali Aboubaker (56) poreklom iz Tunisa, koji je i otac četvoro dece, tužio je SAD i dobio je odštetu od 1,2 miliona dolara.!On je  dobio otkaz zbog toga što je musliman,i što je  sa dugom bradom njegove poslodavce podsećalo na "teroristu"...


Gotovo 6 godina trajala je pravna sudska bitka Aboubakera u saveznoj državi Mičigen.Ovaj rođeni Tunišanin radio je kao vozač autobusa, na održavanju tehnike za grejanje i hlađenje i ostale poslove.Ali kao diplomirani inženjer savesno je radio svoj posao za šta je više puta pohvaljivan i nagrađivan.

U dotičnoj firmi ( koja mu je dala otkaz) je radio 1991. i radio je sve do 2008, kada je došao novi upravnik, kada je Ali u nekoliko navrata bio diskirminisan nakon čega je dobio otkaz i nije bio u mogućnosti aplicirati za drugi posao.

Odlučio je podnese tužbu sudu u Detroitu nakon čega je usledela šestogodišnja pravna bitka. Pre nekoliko dana okončana je u korist Tunišanina koji će dobiti 1,2 miliona dolara zbog toga što mu je u proteklih šest godina uskraćeno pravo na rad.

U međuvremenu, ostao je bez porodice i postao beskućnik.Alijev advokat, zadovoljan je presudom koja navodi da je njegov branjenik diskriminisan na osnovu rasne i religijske pripadnosti.

"Porota je videla grešku koju je okrug napravio. Zadovoljni smo presudim nakon svih ovih godina", kazao je advokat i rekao da je Ali voli Sjedinjene Američke Države.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1