Najzanimljiviji sajt Balkana


Kako prenosi HRT ,Mirjana Preložnjak iz Čakovca u Hrvatskoj dobila je tužbu u kojoj je tužena da mora da vrati novac koji je primala kao nezaposlena osoba.Mirajnu su isto tako obavestili  da je ona  u penziji, već punih 14 godina!....

Mirjana Preložnjak iz Čakovca izgubila je posao nakon što je 30 godina radila u varaždinskoj "Vami".Posle gubitka posle ona se godinama se šetala od šaltera do šaltera, po biroima rada radeći povremene poslove.

A onda je pre nekoliko dana Mirjana doživela šok.Ona je primila je zahtev da mora da vrati 22.600 evra !Ovaj novac je primila kao naknadu za nezaposlenost, a sve zbog toga što se saznalo da je ona u penziji već 14 godina!

Sada Mirjana ponovo kreće od šaltera do šaltera te je konačno obaveštavaju da je još od 1999. godine u invalidskoj penziji i da je na penzionoj kasi čeka  njenih 29.200 evra odnosno nepodignutih penzija.

Kad svede računicu, Mirjani ipak ostaje višak od 6.600 evra, ali je sigurno da je to mala nadoknada za stres kojem je izložen svako ko neuspešno traži posao, i to skoro deceniju i po.

Posebno zato što Mirjana kaže da se kad god je radila na privremenim poslovima u Zavodu interesovala kada će, konačno, ispuniti neki od uslova za penzionisanje.
loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1