Najzanimljiviji sajt Balkana

Wolseley 6 1904

Britanac Brajan Kejsli (65) poseduje i vozi najstariji automobil u Velikoj Britaniji.Automobil Wolseley 6 iz 1904.godine star je gotovo 107 godina i nikada se nije pokvario....

Inače ovaj Wolseley 6 je jedan od prvih automobila koje je proizvela fabrika Federika Wolseleya u Birmingemu u Engleskoj.

Vlasnik ovog izdržljivog automobila Brajan Kejsli ga je kupio 2004 od jednog kolekcionara i  ponekad ga provoza po Šerbonu (Sherborneu).

Na žalost nije poznato koliku kilometražu ima, jer je ovaj Wolseley 6 napravljen u doba kada automobili nisu posedivali brojače kilometara.
Wolseley 6 1904 2

"Automobil i dalje besprekorno radi i jako sam zadovoljan.Ponosim se ovim autom i često ga provozam po gradu" izjavio je Kejsli za medije.Dok supruga Pat dodaje kako se 107 godina star Wolseley 6 nikad nije pokvario.

Inače Wolseley 6 iz 1904.godine pokreće petrol i on  troši oko 4 litre goriva na 60 kilometra.Najveća maskimalna brzina mu je oko 45 kilometara na sat.


Najstariji Britanski automobil Wolseley 6 iz 1904.godine još nosi što je zanimljivo,originalne registarske tablice,prvi vlasnik mu je bio E. H. Greenly iz Herefordširea koji ga je kupio daleke 1905. godine.I još jedan zanimljiv detalj Kejsli je uspeo pronaći Dejvida Forbsa,čiji je pradeda i bio prvi vlasnik ovog predivnog Wolseley 6 automobila.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1