Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija:jaja Tužilaštvo na Kubi zatražilo je kazne od 20 godina robije za 19 funkcionera optuženih da su od države Kube, ukrali osam miliona jaja uz saučesništvo "nepažljivih ili korumpiranih" svojih nadređenih....

Za kriminalno delo koje je su učinili kako je procenila kubanska policija  izazvalo štetu od 8,9 miliona kubanskih pezosa (ili oko 356.000 dolara)!

Povodom tog kiminalnog čina  "sankcionisano je" 19 državnih službenika zaduženih za distribuciju hrane u Havani, prenosi list Granma, ali ne piše kakve su kazne izrečene.

"Tužilaštvo je zatražilo za optužene kazne od osam do 20 godina zatvora", dodao je list, ukazujući na "postojanje kriminalnog lanca".

Istragom su otkrivene "greške u računovodstvu, nedostatak podataka o isporukama, kršenja procedura trgovine jajima i falsifikovanje faktura", dodao je taj list.

Krivično delo obavljeno je uz "saučesništvo nepažljivih i/ili korumpiranih nadređenih i zahvaljujući neefikasnim mehanizmima kontrole", navela je Granma. List nije naveo kada je vođen proces protiv tih  kubanskih funkcionera.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1