Najzanimljiviji sajt Balkana

Planeta Mars
Malo je verovatno da je život na površini Marsa nastao milijardu godina pre nego što se razvio na Zemlji, ali naučnici u novom istraživanju kažu da bi dobro mesto za potragu bilo ispod površine....

Potraga za dokazima da život na Marsu postoji, naučnici često posmatraju pravilnosti koje važe na Zemlji i život traže na mestima gde su nekada bile velike vodene površine.

Dok to sa jedne strane zvuči sasvim logično, jer su i na Plavoj planeti upravo na takvim mestima grupisani tragovi nekih davno nestalih oblika života, sa druge strane, valja se setiti da je Mars potpuno drugačija planeta.

U novoj studiji naučnici otkrivaju da se, kada je reč o Crvenoj planeti, možda treba fokusirati na potpuno druge oblasti.

"Uzimajući i obzir koliko malo znamo o začetku života na Zemlji, ima smisla da prihvatimo širi plan u potrazi za tragovima života“, navode autori u studiji objavljenoj u časopisu "Nature".

Naučnici predlažu da se najpre pogleda ispod površine Marsa, to jest njegovog tla jer, kako navode, "Mars nije Zemlja“.

"Treba prihvatiti da je pogled na to kako se život razvio na Zemlji umnogome definisan činjenicom da je došlo do razvoja fotosinteze i da isti model nije primenljiv na Marsu", zaključak je autora studije
loading...






Najnoviji naslovi

Pratite nas na....
twitter icon
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

 

banner2
 baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala