Najzanimljiviji sajt Balkana

planeta zemlja

Naravno, podrazumeva se da bi vreme brže proticalo, bila bi jedina od posledica ubrzavanja planete Zemlje. Ali koje bi to još posledice bille kada bi naša planeta Zemlja ubrzala?...

Na planeti Zemlji mi koa njeni stanovnici ne osećamo da se planeta okreće, ali ako bi se ubrzala, morali bismo da se prilagođavamo raznim promenama....

Na primer, dan i noć trajali bi kraće, a vreme i vremenske promene postale bi apokaliptično haotične. Neke države bi verovatno nestale.A kada bi se planeta okretala dvostruko brže? Šta bi  se tad desilo?

U slučaju da planeta Zemlja ubrza sa okretanjem, naučnici navode da bi ljudi bili dosta lakši, jer bi gravitacija kakvu poznajemo, bila potpuno drugačija.

Loša stvar je da ne bismo gledali televiziju više, odnosno ne bi bilo omiljenih serija i filmova, jer je većina satelita zahvaljujući kojima komuniciramo i koji omogućavaju emitovanje programa, sinhronizovana, odnosno usaglašena sa okretanjem planete.


Dan i noć bili bi kraći, što bi naravno, uticalo na naš način života. Pa tako, više ne bi postojala 365 dana u kalendaru, nego celih 730 dana.!

I druge vrste, osim ljudi, morale bi da se prilagode na ove promene. Za veliki broj životinja  ubrzanje planete Zemlje bi bilo fatalno po život  što bi dovelo do izumiranja tih vrsta. Izumiranje jedne vrste, koja je recimo, hrana drugoj vrsti, dovelo bi tu vrstu u ozbiljan rizik od izumiranja takođe. Ceo lanac životinjske ishrane odnosno životinjskog sveta bi bio ugrožen!

Velike klimatske promene u potpunosti bi promenile izgled planete. Ubrzano okretanje planete dovelo bi do ubrzanog kretanja vetrova, a samim tim i do jačih i većih vetrova tj. uragana.

Tada bi probleme počeli da stvaraju i okeani. Podizanje velike količine vode sa severne i južne hemisfere prema ekvatoru, dovelo bi do potapanja Ekvadora,Brazila, Kolumbije, Australije, Indonezije, Kenije, Venecuele i Singapura. i drugih priobalni područja širom sveta .
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova

Šta je nauka?

Nauka je sistem sređenih i sistematizovanih znanja o nama i (materijalnom i nematerijalnom) svetu koji nas okružuje. To je obimna i opsežna grupa informacija i o nekom subjektu, ali se ta reč posebno koristila za informacije o fizičkom univerzumu. Pojam nauke odgovara grč. pojmu ἐπιστήμη, epistḗmē, lat. scientia, engl. science.

Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1