Najzanimljiviji sajt Balkana


Ovaj zaista prelep i neverovatni arhitektonski pokušaj,stvoriće novi kulturni kineski centar koji će činiti tri moderne zgrade:"Grand teatar","Muzej savremene umjetnosti" i "Hala za razna kulturna dešavanja", koja će poslužiti i kao mala pozorišna scena...

Svaka zgrada od ovih zrada nudiće posetiocima kulturnog centra, jedinstveno iskustvo i dozvoljava posetiocima da učestvuju u stvaranju kulturnih i kreativnih aktivnosti.

Čuvena arhitektonska kompanija “Zaha Hadid arhitekts” projektovala je neverovatnu građevinu u gradu Čangša u Kini, dizajniranu za umetnosti.Ova neverovatna zgrada koja zapanjuje svojim oblikom imaće kada bude završena površinu od 115.000 kvadratnih metara. Otkriven je konceptualni plan za “Internacionalni centar kulture i umjetnosti Čangša Meiksiu”, koji je sve zasenio svojom originalnošću.

Glavna zgrada kulturnog centara,ovog projekta, “Grand teatar”, projektovana je tako da može ugostiti oko 1.800 ljudi.Sa ovim prostorom kompanija arhitektonska kompanija “Zaha Hadid arhitekts” ponudila je da projektuje i potpuno opremi prostor koji će moći da zadovolji potrebe svih događaja: od komercijalnih,modnih,pa sve do banketa kao i pozorišnih predstava.

Muzej je namenjen izložbama kako unutar zdanja,tako i van njega.Jedinstven atrijum najfascinantniji je deo muzeja.

Uprkos različitosti objekata,njihova funkcija je objedinjujuća.
"Iako su ove institucije jedinstvene i odvojene,one čine građevinu koja se uklapa u jedan urbani ambijent koji integriše,čineći moderan kulturni centar"izjavili su iz arhitektonske komapnije

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala