Najzanimljiviji sajt Balkana

AIRLANDER10 1
Kompanija "Hybrid Air Vehicles" iz Velike Britanije je još pre dve godine (2016) svetu je predstavila najveću letelicu na svetu "Airlander 10", (HAV) hibrid aviona i cepelina...


Letelicu je dizajnirala nagrađivana britanska kompanija "Design Q", ptako je pre par dana na njihovom sajtu objavljene i fotografije enterijera koje mi prenosimo, u kome će putnici moći da uživaju tokom trodnevnog putovanja.

Letelica je duga je 92 metra, odnosno 18 metara duža od najvećeg putničkog aviona .Težina joj je oko 20 tona ,kapaciteta nosivosti od 10 tona i vredna je oko 30 miliona evra. Dok je pokreće  4 V-8 1.4 l turbo dizel motor , od  350 ks (konjskih snaga)

Ime letelice je "Marta Gvin" koje je dobila po supruzi direktora HAV-a.


Prvobitno je zamišljeno da se letelica koristi u komercijalne i vojne svrhe, ali je HAV u međuvremenu odlučio da promeni njenu namenu, letelica ĆE služiti za "luksuzni ekspedicioni turizam".

putnici će imati mogućnost da se u "Airlander-u 10" upuste u trodnevne luksuzne ekspedicije u najrazličitijim delovima sveta, a njihovo putovanje će biti najsličnije onom u skupim super luksuznim jahtama.

"Airlander 10" će moći da poleti i sleti sa "bilo koje ravne površine" i poseti lokacije do kojih se ne može doći standardnim metodama transporta. Prema rečima kompanije, avion neće imati potrebu za tradicionalnom infrastrukturom, kao što su luke ili aerodromi.

"Putovanje avionom uglavnom se odnosi na to da se od tačke A do tačke B stigne što je brže moguće. Ono što mi nudimo je način da putovanje postane uživanje" rekao je izvršni direktor HAV Stiven Mekglenan.


"Airlander 10" može da primi 18 putnika, koji će tokom trodnevnog putovanja uživati u obilju luksuza, a jedino čime se letelica ne može pohvaliti jeste brzina(oko 140 km/h) , mada cilj putovanja i nije brzina, već uživanje.

Turisti će na raspolaganju imati odvojene spavaće sobe, bar, dnevni boravak, a tokoom putovanja sve vreme će moći da posmatraju predele koje preleću, jer će letelica imati prozore od poda do plafona.

Naravno kako to sve izgleda pogledajte u našoj foto galeriji dole:Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1