Najzanimljiviji sajt Balkana


Kao što znamo sve kompanije je vode bar malo računa o sebi imaju svoje logoe,jer logoi predstavljaju i jednu od boljih rekalama za kompaniju ili firmu Logoi su crteži i oznake koje nam daju moguićnost da lakše upamtimo neku kompaniju ili neki proizvod....

Danas kada pogledamo logoe nekih svetskih kompanija mi znamo o kojoj je kompaniji reč.Ipak nekada davno ove današnji logoi nisu bili toliko primamljivi niti tako lepi.Sa današnje distance gledano izgledaju pomalo "bledo i ružnjikavo".Mi vam donosimo nekoliko slika( logoa) svetskih poznatih kompanija kako su nekada izgledale a kako sada izgledju.Razlike su drastične .....


Microsoft logo
Nekadašnji logo računarske kompanije Bil Gejtsa,svima nama poznati Microsoft ako ništa drugo a ono po operativnom sistemu Windows.


McDonald logo
1940 godine dvojica braće Dik i Mac McDonald otvorili su roštilj restoran u San Bernardino,u Kalifornia.Ime restorana su skratili u McDonalds. Rej Croc pridružio kao franšizni biznis agent 1955, kada je kupio lanac od njih i nadzirao svetsku ekspanziju.

Nitendo logo
1889, Fusajiro Iamauchi je započeu proizvodnju Hanafuda (cvetnih) japanskih igrački karti u Kjotu.A 1933 godine je i osnovano  preduzeće kao Iamauchi Nintendo & Co. Godine 1951ime je promenjeno u Nintendo Playing Card Co. Ltd .A do 70-ih godina prošlog veka brend NINTENDO je postao sinonim za video igrice koja će postati lako pamtljiva reč.

Nissan logo
Japanski  današnji gigantski proizvođač automobila Nissan Motor Company je osnovan u junu 1934,koji je preuzeo proizvodnju od Datsuns. Do 1960,oni su  napravila snažan prodor na američkom tržištu,sa svojim Datsun Roadsterom.Danas ova komapnija nastavlja sa vanserisjkom dostignućima poput električnog automobila

Lego logo
Daleke 1932, majstor stolar Ole Kirk Christiansen pravio drvene igračke,merdevine i daska za peglanje u svojoj maloj radnji u Billundu, u Danskoj.Tek dve godine kasnije je uzeo ime Lego.Lego je kombinacija danskih riječi Leg i Godt, što znači "lepo se igraj".U početku je LEGO pravio samo drvene igračke, ali zadnjih 40 godina koriste samo plastične kockice.

Kodak logo
Sa sloganom "kada vi pritisnete taster,mi radimo ostatak"  Džordž Istmen je napravio prvu jednostavnu kameru za široke mase potrošača svetu 1888. Iz svoje kancelarije u Ročesteru,u državi Njujork.Nakon mnogo godina dominacije u svetu fotografije,ipak kodak nije uspeo da stekne uporište u digitalnoj eri i otišao je u stečaj stečaja u januaru 2012 godine.

Mozilla logo
Mozila Projekat je nastao 1998.godine sa izdanjem za Netscape brovser izvornog kod paketa.U okviru prve godine, novi članovi zajednice iz celog pveta su već doprineli novoj brosver funkcionalnost.Nakon nekoliko godina razvoja, Mozilla 1.0 je prvi put objavljena 2002.godine

Apple logo
IT Behemoth Apple je počeo kao Apple Computers d.o.o  1976.godine,zamisao dvojice prijatelja Steve Jobsa, Stiva Voznijaka kao i Ronald Vejna.Kompanija je osnovana u garaži Stiva Jobsa njen prvi logotip je bio jednostavna referenca gravitacije Isaka Njutna. Pet decenija kasnije stvoreni su, Apple Mac,iPod, iPhone,iPads sa kompanijom koja danas vredi 600 milijardi dolara.

Shell logo
Druga po veličini naftna kompanija na svetu,osnovana je 1907 godine spajanjem holandskih i britanskih naftnih giganata. Više od stotinu godina, on zadržava svoje vođstvo u naftnom svetu  sa sedištem u Hagu.Njihov ogo je takođe  je doživeo drastičen promene tj izgled školjke koji je jedan od najprepoznatljivijih brendova na svetu.

Canon
Gigantski današnji proizvođač kamera  je osnovan u Japanu davne 1934,kao Kwanon - nazvan po budističkoj boginji milosti.Sledeće godine firma se rebrandira kao Canon  sa lansiranjem prvog svog 35mm formata filma.Tačno pola veka,kasnije kompanija je pokrenula svoj prvi digitalni fotoaparat.ove 2012, kompanija Canon ima 20 odsto udela na tržištu digitalnih fotoaparata.Tako je na primer 2007, kompanija prodala više od 25 miliona fotoaparata.

Eskimo logo
danas je zastupljen u Austriji i današnji oblik logoa je lako pamtljiv u obliku je srca.Ovakav oblik logao je lansirala Britansko holandska kompanija 1999 godine koja je jedna od najvećih proizvođača letnje poslastice s godišnjim prometom od 5 milijardi evra!

IBM logo
Računarski gigant IBM je osnovan 1888 a prvi putse pojavila kao firma 1900 ekao mistično nazvana  International Time Recording Company( Međunarodna vremenska snimajuća komapnija)Inače Računarski gigant IBM je skraćenica od International Business Machines.Kao korporacija je ustanovljena 1911.Sedište firme je u gradu Armonku u saveznoj državi New York,a kolokvijalno je poznata kao Big Blue - u slobodnom prevodu: Veliki plavi.

Discovery Channel logo
Discovery Channel  TV "proizvod" nagrađivan za razvijanje nauke,tehnologije,kao i istorije.Dokumentarni kanal koji je napravljen 1985 od srtrane BBC-a i drugih investitora.I njen logotip i dan danas ima jednostavan globus,kao i pre ali sa više moderne crte u logotipu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1