Najzanimljiviji sajt Balkana

drveni motori
Vjačeslav Voronovič pravi mala prelepa i neobična drvena remek-dela.Još od malih nogu kao dete Vjačeslav je voleo imati motor.Mnogo godina kasnije počinje biti zainteresovan za ručnu izradu minijatura,vremenom razvija ljubav prema duborezu.Pošto nije mogao da priušti sebi da kupi pravi motor,počeo je da izradjuje od drveta motore.

drveni motor 
Vremenom je  otkrio da ima talentat pravljenja mini motora od drveta koji izgledaju gotovo savršene replike pravih motora.Ideja za Vjačeslavov prvi motor rodila se na internetu,razgledajući motore, gde je video jedan motor i poželeo da izradi svoju drvenu verziju istog.
  
Prvu repliku drvenog motora  je napravio u razmeri 1:12 pre godinu i po dana,vremenom se to se ubrzo pretvorilo u hobi.Kada je završio svoj rad  primetio da je novi model motora bolje uradjen nego pretodhni.
  drveni motor 002

Vjačeslav Voronovičkaže da je jako važan i sam izbor drveta za njegovu umjetnost stvaranja drvenih motorića, jer svaka vrsta drveta ima svoje jedinstvene karakteristike.Na primer sa borom je lakše raditi nego sa hrastom ili bukvom.Najteži  mu je deo posla izrezbariti male delove na motoru poput upravljača,prednji deo motor, poput ogledala,opreme menjača,žmigavaca,kočnica diskova,itd, jer oni često prilikim izrade znaju da se unište tj.puknu i onda ceo posao mora raditi nanovo.
  
Vjačeslav u svojoj zbirci već ima tri helikoptera koje je napravio po svom ukusu,dvE sportske replike motor Honde CBR1000 RR kao i Suzuki GSX-R600.Dok trenutno radi na drvenu repliku Honde VT1300 CS cruiser.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala