Najzanimljiviji sajt Balkana
Prvi model letećeg automobila po nekim pričama će se pojaviti na tržištu za dve godine model "Transition" znači 2015 godine !I ovaj automobil je već dobio dozvolu za saobraćaj u SAD.U izradi je verzija letećeg auta (TF-X)...

koja će moći da uzleti vertikalno, što bi jako dobro došlo ako bi ste se zaglavili u kakvoj saobraćajnoj gužvi.

“Terrafugia”  je prvi model nazvala Transition  i delom je automobil a delom privatni avion koji ima dva sedišta, kao i četiri točka a tu su i  krila koja se sklapaju.Cena ovakvog i ovog modela letećeg automobila biće kako se navodi iz kompanije 300.000 dolara.

Prošle godine Leteći automobil "Transition"  je uspešno leteo osam minuta i to na visini od 400 m.Očekuje se da će automobil moći da leti 800 km bez sletanja.Vlasnici kola će morati da imaju dozvolu za letenje i 20 časova letačkog iskustva kao i da prođu odgovarajući test.

Ambiciozna firma " Terrafugia" je objavila svetskoj javnosti prvi materijal vezan za svoj novi projekt - iduću generaciju letećih automobila.Leteći auto model TF-X model koji će biti dovoljno mali da stane u garažu i moći će da poleti bez piste, vertikalno, zahvaljujući motornim elisama na krilima,kao što postoje kod helikoptera.

TF-X model letećeg automobila že imati radijus kretanja od 750 kilometara u letu,a motori će biti na krilima i na zadnjem delu.Poletanje, let i sletanje biće u potpunosti automatizovano putem GPS navigacijeIako ćete tako moći da se vinete u nebo pravo iz saobraćajne gužve, biće vam potrebno barem 30 m slobodnog prostora u prečniku da biste otvorili krila.Ovaj model još nije testiran i nema cenu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala