Najzanimljiviji sajt Balkana

inFORM
Grupa naučnika sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu je predstavila mašinu "inFORM" koja je u  stanju da informacije prikupljene kamerom pretvari u 3D objekat!....


Vođa tima Šon Folmer i njegove kolege su u izjavi za javnost rekli da je ova mašina samo jedan u nizu načina na koji oni pokušavaju da pretvore digitalnu informaciju u nešto opipljivo.

"Ako razmislite malo o Skajpu i drugim sredstvima video komuniciranja, njima nedostaje jedan bitan način interakcije. Stvari kao što su gestovi rukama mogu da se izgube ako komunicirate na daljinu " izjavio je Folmer.


"inFORM" mašina je sačinjena od 900 stubića raspoređenih u mreži 30x30, a Folmer kaže da je slična regularnom displeju koji ima piksele. 3D kamera šalje slike u mašinu koja menja visinu svakog stubića kako bi oponašala ono što kamera vidi, a naučnici najveću primenu ove mašine vidi u konstruisanju.

- Dizajneri i mehanički inženjeri trenutko koriste 3D štampače kako bi napravili prototipe svojih modela. Trenutno, za štampanje treba i do 10 sati, ali sa inFORM mašinom, oni u istom trenutku mogu da renderuju bilo koji deo.A kako to sve izgleda pogledajte u videu koji sledi...
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala