Najzanimljiviji sajt Balkana

3D štampana zlatna olovka  Spica Virginis
Rein van der Mast, holandski dizajner i tehnolog stvorio je najnoviji dizajn koristeći sve prednosti 3D tehnologije  štampanja - 3D štampanu olovku od zlata (u varijanti belog i žutog zlata) ....

Pod imenom "Spica Virginis", njegovi novi dizajni opčinjavaju i nazvani su po najvećoj zvezdi u Virgo sazvežđu. 3D Olovka je dostupna u varijanti od 18 karatnog žutog i belog zlata a dostupna je i verzija od titanijuma!
Spica Virginis 3D štampana  zlatna olovka
Neuniformisana struktura latica na njoj kreirana je 3D štampanjem. Takođe, ove olovke su okarakterisane i elementom inovacije, jer su prva u svetu sa vrhom koji je takođe rezultat 3D štampanja.

"Za ljude koji preferiraju lakoću titanijuma, koji ima tri puta manju gustinu u odnosu na zlato, mi nudimo našu titanijumsku verziju koja je pozlaćena 24 karatnim zlatom i veoma malom količnom kobalta", rekao je dizajner Rajin van der Mast.

Verzije olovke od 18 karatnog žutog i belog zlata koštaju 14.320 evra dok je titanijumska verzija 3D štampane olovke sa pozlatom od 24 karatnog zlata oko 5.000 evra. Obične, titanijumske verzije koštaju "samo" 2.490 evra.


Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala