Najzanimljiviji sajt Balkanaživotinje bogataši
U svetu bogataša sve više se dešava da multililijarderi svojim testamentima ostavljaju milijarde dolara (evra) svojim dragim kućnim ljubimcima.Verujemo da svi su ovi bogati vlasnici svoja bogastva i milijarde dolara poklanjali životinjama, iz hira, ali i iz ljubavi,a moguće je i da  su ovo.....

uradili da bi napakostili drugim članovima porodice sa kojima se nisu slagali. U nastavku ovoga teksta donosimo vam listu od 5 najbogatijih životinja na svetu

Ginter, nemački ovčar

Bogatstvo ovog razmaženog psa procenjuje se na oko 300 miliona dolara.!Ginter je nasledio svog oca, kome je ekscentrična nemačka grofica Karlota Libenštajn nakon smrti ostavila sve što je posedovala.Tako ovaj pas ima svoje sluge i nekoliko sluškinja, šofera i ličnog kuvara. Kuriozitet je da se na ovog psa vodi i jedna vila u Majamiju, koja je prethodno pripadala pevačici Madoni.

Šimpanza Kalu

Kalu je možda ipak poznatiji po tome što je izgubio ogromno bogatstvo, ali i on svakako zaslužuje da bude na ovoj listi. Naime, Kalu je trebalo da naslijedi Patrišu O’Nil koja ga je spasila iz ratom zahvaćenog Zaira. Šimpanza bi na ovaj način nasledila 65 miliona dolara, ali je Patriša pred smrt bila žrtva finansijske prevare i iza sebe nije ostavila gotovo ništa. Teško je poverovati da majmuna Kalua ovo previše nasekiralo...

Mačak Tomasino

Kada je italijanska milionerka Marija Asunta (94) umrla 2011. godine ostavila je sve što je imala, odnosno 15 miliona dolara, svom mačku Tomasinu. Obzirom da je u Italiji zabranjeno ostavljati životinjama nasledstvo, Marija je ipak odlučila da kao zvaničnog naslednika imenuje jednu organizaciju za zaštitu životinja.Ovo je možda i najbolji način poklanjanja nasledstva životinjama, jer je novac potrošen i za pomoć napuštenim psima i mačkama, a ne samo za konforan život bogatog mačora Tomasa.

Kokoška Gigo

Britanski tajkun koji se bavio izdavaštvom, imao je neobične kućne ljubimce i donosio je isto tako neobične odluke. Nakon što mu je preminula supruga, on je izmijenio svoj testament i skoro 14 miliona dolara ostavio dragom ljubimcu kokoški Gigo!

Pas maltezer  "Trouble"

Leona Helmesi toliko je volela svog psa Trouble-a (engl.nevolja) da je odlučila  testamentom mu ostaviti neverovatnih  12 miliona dolara, hotele, mnoštvo nekretnina i čitav vozni park! Njeno bogatstvo merilo se milijardama dolara a ona ga je rasporedila tako što je u naslednike pored psa uvrstila i svoje unuke, ali je njima ostavila znatno manje novca nego psu.

Ovaj maltezer posećivao je grumere kod kojih jedno četkanje košta 8.000 dolara, a njegova hrana koštala je "sitnih" 1.800 dolara.Trouble je uginuo 2010.godine, a ostatak novca koje za života nije uspeo da potroši dato je u humanitarne svrhe.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala