Najzanimljiviji sajt Balkana

jahta
Ubeđeni smi svaki milioner sanja da među svojim skupocenim i luksuznim među igračkama ima po jednu skupocenu jahtu.Tako je nedavno  istraživanje pokazalo da prosečan milioner na jahte potroši oko 22 miliona dolara.U nastavku ovoga teksta moćiće te videti i pročitrati koje su to 8 najskupljih jahti na sveti a koje je obajvio sajt "Wealth-X" .Krenimo od "najeftnije jahte"....8. "Dilbar", 191 milion evra

"Dilbar",191 milion evra
Najbogatiji čovek Rusije Ališer Usmanov je ovu superjahtu od 100 metara kupio 2012. godine za 191 milion evra i nazvao je po svojoj majci Dalibar. Luksuzna jahta može da ugosti 20 gostiju i oko 47 članova osoblja, ima heliodrom, bazen i nekoliko sala za ručavanje.

7. "Radiant", 207 miliona evra

radiant jahta
Nije nam trebalo puno da stignemo do Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je trgovac automobilima sa poprilično dubokim džepom Abdula Al Futaim opremio ovu luksuznu jahtu u stilu Džejms Bonda. Ukoliko su napadnuti, putnici ove jahte mogu da se opuste jer će sonični topovi probiti bubne opne napadača, dok će torpeda potopiti bilo kakvu pretnju u radijusu od 100 metara.

6. "Pelorus", 217 miliona evra


Muzički mogul Dejvid Gefen je "Pelorusa" kupio od Romana Abramoviča u maju 2011. godine. Kada se družite sa elitom, jedan heliodrom očigledno nije dovoljan, pa ova jahta ima dva. Tu su i dva bazena, kolekcija manjih čamaca koji su na raspolaganju posetiocima, a i neki od najluksuznijih apartmana dostupnih ljubiteljima krstarenja.

5. "Dubai", 217 miliona

Sa istom cenom kao i prethodnik, "Dubai" se nalazi na 5. mestu jer je u vreme svoje izgradnje, 2006. godine, predstavljala najskuplju jahtu na svetu. Ovu, treću najveću privatnu jahtu na svetu od 160 metara dužine, poseduje šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum iz Dubaija. Ako ste njen putnik, možete se prošetati jednom od sedam paluba, igrati skvoš, koristiti heliodrom, ali i malu podmornicu za proučavanje morskih dubina.

4. "A", 235 miliona evra

"a" jahta
Ova elegantna jahta koju je dizajnirao Filip Stak pripada ruskom oligarhu Andreju Meljničenku i njegovoj ženi Sandri, bivšoj "modelsici". Cena postaje jasna kada znate da je opremljena slavinama koje koštaju oko 30.000 evra i gelenderima od 45.000 evra. I pored svog luksuza, Meljničenko je nedavno tužio holandsku firmu "Akzo Nobel" koja je bila zadužena za farbanje jahte, tvrdeći da boja nije ona koju su tražili.

3. "Serene", 240 miliona evra
serene jahta
Distributer ruske vodke Juri Šefler može da bude potpuno miran na svojoj jahti od 134 metara sa sedam paluba, unutrašnjim i spoljašnjim bazenima, koju je 2011 . godine kupio za 240 miliona evra.

2. "Eclipse", 352 miliona evra

eclipse jahta
Iako više nije na prvom mestu, Roman Abramovič sigurno nije nezadovoljan svojom 163 metara dugačkom jahtom "Eclipse" koja je, kada je kupljena 2010. godine, važila za najveću na svetu. Ima dva heliodroma, diskoteku, bioskop, frizerski salon, restoran, a već duže vreme kruže glasine da poseduje i laserski odbrambeni sistem od paparaca koji pokušavaju da uslikaju cenjene goste na palubama.

1. "Azzam", 455 miliona evra


Najveća i najskuplja jahta na svetu je dugačka čitavih 180 metara, a nalazi se u vlasništvu šeika Kalife bin Zajed al-Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nemačkim brodograditeljima "Lürssen Yachts" je trebalo 4 godine da je izgrade, a  procenjuje se da je 455 miliona evra, koliko je šeik Kalifa potrošio na ovu grdosiju sa preko 50 apartmana samo 3,5 odsto od njegovog bogatstva
izvor:blic.rs

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala