Najzanimljiviji sajt Balkana


Pismo koje je svojeručno napisao slavni fizičar Albert Ajnštajn i to samo godinu dana pre nego što će umreti će se u toku ovog meseca oktobra naći na eBay aukciji.Ajnštajn u ovom svom pismu  je pisao o svojim pogledima na veru i boga...

Kako su izjavili iz akucijske kuće "Auction Cause"početna cena "pisma o Bogu" slavnog fizičara Ajnštajna biće 3 miliona dolara!

"Po mom mišljenju, njegovo pismo je zaista od istorijske i kulturne važnosti za čovečanstvo jer su to lična a i privatna razmišljanja najvećeg genija i najpametnijeg čoveka 20. veka" izjavio je Eric Gazin,predsednik aukcijske kuće Auction Cause koja se nalazi u Los Angelesu koja će i voditi ovu  aukciju na eBayu.

Ajnštajn je napisao to pismo na nemačkom jeziku filozofu Eriku Gutkindu 3. januara 1954. godine nakon što je pročitao njegovu knjigu pod imenom "Choose Life:The Biblical Call to Revolt"

"Reč Bog za mene je samo izraz,produkt ljudske slabosti,biblijska kolekcija poštenih,ali ipak primitivnih legendi koje su same po sebi pomalo djetinjaste i nijedno objašnjenje,ma koliko vešto bilo,ne bi me moglo uveriti u suprotno", napisao je u pismu slvani fizičar Ajnštajn

Anonimni prodavač i trenutno sadašnji vlasnik pisma,ovo Albertovo pismo nudi sa originalnom omotnicom,poštanskom markom kao i žigom,koje je kupio na aukciji u Londonu 2008. godine za 404 hiljade US dolara.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala