Najzanimljiviji sajt Balkana


Ameikanci dobijaju odelo kao iron man


Tehnologija, koju smo videli u stripovima i filmovima "Iron Man", uskoro bi mogla postati stvarnosti zahvaljujući zahvaljujući štabu američke vojske za istraživanje, razvoj i tehnologiju (RDECOM)....

 

"Iron Man" odelo trenutno razvija niz organizacija: 56 različitih korporacija, 16 vladinih agencija, 13 univerziteta i deset nacionalnih laboratorija.

Službenog naziv ovog "Iron Man" odela je "Tactical Assault Light Operator Suit" (skraćeno TALOS), bi vojniku koji ga nosi moglo dati supermoći poput gledanja u mraku, dodatne snage ili zaštite od metaka.

Oklop bi trebalo da ima fleksibilni zaštitni sloj koji može da se stvrde u deliću sekunde kada ga se stavi pod napon, da bude otporan na vatru, senzore, da pojačava snagu vojnika... Neki elementi super oklopa su već testirani od strane američke vojske

"Ako odelo bude razvijeeno na pravi način, to će biti revolucija u poboljšanju šansi za preživljavanje i sposobnosti specijalnih jedinica”, izjavio je američki admiral William McRaven.

Na razvoju ovog super oklopa (odela) radi i MIT, oklop budućeg američkog vojnika bi bio od magnetoreološke tekućine, odnosno oklop čiji bis e delovi iz tekućeg u kruto stanje mogu transformisati veoma brzo pod uticajem magnetnog polja ili električne energije.

Cilj ovog super odela tj oklopa je stvoriti potpunu balističku zaštitu, Takođe odelo bi imal senzore koji mogu prepoznati temperaturu ela, puls,pritisak i ostale vitalne pokazivače dok bi ujedno vojnika grejalo ili hladilo kao i osiguravalo vazduh

Vojska SAD-a na ovakvim egzoskeletima eksperimentira radi već godinama, a ovaj prototip bi, kako piše Washington Post, mogao biti gotov sledeće 2016. godine , uz to bi se utrošile još dve godine do izrade napredne verzije super odela "Iron Man" to jeste TALOS oklopa za američke vojnike.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1