Najzanimljiviji sajt Balkana

pizza
Ameikanac Den Dženson (38),po zanimanju stolar iz Merilenda,ima čudnu ishranu u zadnjih 25 godina.Ovaj amerikanac  nije jeo ništa osim pice svih ovih godina.Mnogi se pitaju kako je ovaj čovek uopšte živ?...


Dne ne podnosi povrće,te tako ne dolaze u obzir nikakvi prilozi te vrste na pizzu, a jedino što može da toleriše na pici je origano. Dženson ne samo da ne jede ništa osim pizze, već je probirljiv kada su u pitanju vrste,tako on konzumira samo one pice sa sirom.

Iako mu naizgled ništa ne fali, fizički izgled ipak nije dobar pokazatelj njegovog zdravstvenog stanja, već je samo imao sreće da se od ovolike količine testa nije susreo sa gojaznošću.

Međutim, njegova dijagnoza je još opasnija, jer boluje od dijabetesa i njemu nivo šećera u krvi opada prilično često i brzo, što je uzrok nesvestica koje mu se čak dese i usred upravljanja vozilom.

Iako su mu lekari rekli da mora da poseti nutricionistu i promeni ishranu da se stanje ne bi pogoršalo, on ne planira da se odrekne svoje ljubavi prema pici.


Psihijatri su pokušali da zajedno sa njim zaključe kako je došao do ove zaslepljenosti i otkrili su nekoliko situacija iz detinjstva u kojima je Dženson ili bio primoran, i to na vrlo neprijatan način, da jede hranu koju je odbijao ili je imao stomačne tegobe kao posledice trovanja, zbog čega je provodio noći povraćajući.

Sa svojih 15 godina odlučio je da neće jesti više ništa osim pice, i nije mu nikada dosadila.

"Ja ne želim da se odreknem svoje ljubavi prema pici i voleo bih da mogu ponekad da odem sa svojom verenicom u neki fini restoran, gde bi kuvari bili ljubazni da mi naprave picu, iako nije na meniju. To ipak nije moguće" izjavio je Džekson.

On smatra da njega ishrana ne opterećuje i ne ostavlja loše posledice jer, kako i sam kaže, i dalje je mršav, pun je energije i oseća se odlično svaki dan, tako da je čak siguran da “ima nečega u toj pica dijeti”.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala