Najzanimljiviji sajt Balkana


Bolnički račun za ujed zmije je ogroman

Amerikanacu Todu Fašleru  početkom jula meseca  2015.godine  su se dogodile dve neprijatnosti.Prva neprijatnost je bila ujed zmije zvečarke a  drugi pomalo neočekivani je bio bolnički račun gde je lečen od ujeda zmije!...
 
Nakon što ga je u San Dijegu ujela zmija zvečarka pokušavajući da napravi dobru selfi fotografiju što u ovoj oblasi i nije redak slučaj, Tod Fašler je dobio bolnički račun koji će izgleda morati da otplaćuje godinama.
 
Posle ukazane lekarske pomoći i otpuštanja iz bolnice 9. jula, Fašleru je uručen račun od neverovatnih 153.000 dolara ili oko 138.000 evra!.
 
Na žalost ovaj protiv-otrov koji se koristi u SAD za ugriz zmije otrovnice je proizveden od samo jedne firme i ograničena je nabavka leka.Trenutno je samo jedni komercijalno dostupni aniti-otrov za lečenje ugriza otrovne zmije u SAD-u je  proizvođača iz Velike Birtanije CroFab.
 
Inače godišnje u SAD  7.000 do 8.000 ljudi budu žrtve ugriza zmije a od toga njih osam umre od ujeda.U Sjedinjenim Državama, protivotrov košta nešto više od 2.000 dolara po bočici i tipična doza je četiri do šest bočica protiv otrova piše Dailymail.
 
Na kraju ostaje nejasno da li je pacijent imao osiguranje ili će iznos platiti iz svog džepa, ali je svakako jasno da su ovi lekovi i lekarske usluge precenjeni.
 
Samo za protivotrov bolnica traži 83.000 dolara (75.000 evra)! Svakako da lek poput ovog nije jeftin, ali je 75.000 evra doslovno krađa, navode u svojim izveštajima američki mediji.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala