Najzanimljiviji sajt Balkana


Da li bi ste mogli zamisliti sebe da živite u džinovskom vulkanskom krateru? Za oko 200 ljudi  to je jedino mesto za stanovanje,unutar ostrva Aogashima, postoji i škola i pošta....

Aogashima ostrvo je ustvari deo arhipelaga Izu,i nalazi se 358 kilometara južno od Tokija, u Filipinskom moru.Ostrvo vulkan broji tačno 205 stanovnika a od 2009 godine, su deo Japana.A malo tropsko japansko ostrvo zauzima površinu od 5.98 kvadradnih kilometara.

Kada gledate Aogashima ostrvo neodoljivo podeća na izvrnuti puding ili čak na krofnu.Neobičnost koja je vezana za ostrvo Aogashima je i ta da je to vulkan unutar vulkana. Dakle,imate je jedan veliki,ogroman krater, koji je sam po sebi ostrvo,a unutar njega  je smeštena mnogo manja verzija ( vulkanćić) sebe. Ovo daje celom ostrvu prilično misterioznu sliku i izgleda kao da je izašlo iz neke fantazije ,teško je poverovati da su takva mesta još ostala na svetu,netaknuta prevelikom ljudskom aktivnošću


Celokupno stanovništvo Aogashima vulkanskog ostrva živi na malom delu ostrva,na ostrvu se pored škole i pošte nalaze i prodavnice kao i heliodrom.Aogashima je odlično mesto za opuštanje i uživanje za turiste ovde je popularna ronilačka aktivnost koju možete obavljati u intenzivno plavim vodama okeana.

takođe se nudi potencijalnim turistima i planinarenje i kampovanje u vulkanu,kao i posete vulkanskim toplim izvorim.Dok je u samsom centru ostrva sagrađena geotermalna sauna.A svi onio koji požele da provedu svoje slobodno vreme ili odmor na ovom vulkanskom ostrvu mogu doći samo trajektom i helikopterom.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala