Najzanimljiviji sajt BalkanaProfesor Richard Weisman je pokrenuo projekt koji bi korisnicima smart telefona mogao ulepšati njihove snove.Sve što vi treba da uradite je da pre spavanja stavite svoj iPhone pored glave ili što bliže jastuku a sve ostalo će ...

da odradi "Dream:ON" aplikacija koja je namenjena da "manipuliše" vašim snovima,ova će potom aplikacije početi da nadzire vaše spavanje.

Aplikacija "Dream:ON" se bazira na pokretima,kako kaže prof.Weisman, aplikacija će najbolje raditi kad je samo jedna osoba u krevetu. U trenutku kad aplikacija detekuje da ste počeli sanjati,ona krenuće s puštanjem ugodne muzike koja je dizajnirana s ciljem stvaranja željenog sna, tj. sanjatće te snove koje ste želeliNa kraju sna,budi vas tihi alarm.Zatim svoj san beležite u tkz."hvatač snova",odnosno bazu podataka namenjenu nadgledanju snova svih učesnika.Očekuje se da će u ovom projektu "Dream:ON" učestvovati oko 10 000 ljudi,dok će oni  svoje snove  moći deliti i putem Facebooka ili Twittera ako to budu hteli.

Ova neobična aplikacija aplikacija zasniva se na tome da sva spavanja nisu ista.Većina naših snova događa u REM fazi sna, kad su naši umovi osjetljivi i na druge vanjske zvuke što je zapravo i ideja ove aplikacije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1