Najzanimljiviji sajt Balkana

radio signal svemir
Astronomi su uspeli da detektuju radio-signal u obliku kratkog, oštrog impulsa koji je došao iz za sada nepoznatog izvora, a koji je udaljen od nas ,planete Zemlje 5,5 milijardi svetlosnih godina...

Fenomen spomenutih signala trenutno predstavlja veliku misteriju za naučnike širom sveta koji se trude da objasne neobičnu pojavu. Misteriozni signal traje samo nekoliko milisekundi,prvi impuls je detektovan još 2007. godine nakon što su astronomi istražili arhiv teleskopa "Parkes“ u Australiji. 

Poreklo signala nije poznato, ali se nagađa da bi moglo da se radi o crnoj rupi koja nestaje, neutronskoj zvezdi,ili čak i o signalu koji su poslala inteligentna bića to jeste vanzemaljci?!

Nedavno je detektovano šest novih impulsa koji su došli izvan naše galaksije, a sedmi impuls je "uhvaćen" pomoću teleskopa "Arekibo" u Portoriku.

"Mi smo prvi koji su detektovali signal u realnom vremenu. Impulsi su svaki put pre nas bili pronađeni naknadno, zapravo puno kasnije nego što su se desili“, izjavila je dr. Emili Petrof sa Univerziteta u Svinburnu.
izvor:rts.rs
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1