Najzanimljiviji sajt Balkana

vanzemaljac
Ovako nešto, tvrde dva astronoma koja su ove sedmice  davala izjavu pred američkim Kongresom tražeći nastavak finansiranja istraživanja života izvan Zemlje....


Direktor istraživačkog centra SETI (engl. Search for extraterrestrial intelligence) na Univerzitetu u Kaliforniji, Dan Werthimer, izjavio je pred Odborom za nauku, svemir i istraživanja ove srede da je mogućnost postojanja vanzemaljskog mikrobnog života "blizu 100 posto". !

"Zadnjih 50 godina dokazi su čvrsto ukazivali na to da komponente i uslovi za koje mislimo da su potrebne za život sve češći  i sveprisutniji  u našoj galaksiji", izjavio je pred odborom  Werthimer, dodajući: "Mogućnost da se život razvio negde drugo te možda uključuje inteligenciju je verovatan i traži naučna istraživanja". čije reči prenosi Huffington Post.


Dok je Werthimerov kolega Seth Shostak, takođe astronom iz SETI programa pred Kongresom izjavio da veruje da su nam šanse da pronađeno život izvan Zemlje ekstremno velike!

 Te je dodao: "Mislim da su šanse za pronalazak dobre, a ako se to dogodi u idućih 20 godina zavisićemo o finansiranja da bi to istražili"

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala