Najzanimljiviji sajt BalkanaMilijarder Clive Palmer (58) iz Australije koji se bavi poslovima oko rudastva izneo je nedavno u javnosti svoj plan da će izgraditi ogromni brod "Titanik 2" repliku potonulog Titanika iz 1912.godine.Ovim činom bi Plamer obogatio turističku ponudu a svet bi dobio kopiju poznatog Titanika..

Palmer je otkrio javnosti da njegova kompanija Blue Star Line Pty Ltd naručila od je kineskog državnog brodogradilišta CSC Jinling izgradnju kopije poznatog svetskog potnulog broda Titanika.Troškovi izgradnje Palmerovog Titanika 2 nisu poznati svetskoj javnosti.

Ako sve bude uredu"Titanik 2" će 2016 godine krenuti na svoje prvo putovanje od Velike Britanije do obale Severne Amerike.Replika ovog Ttitanika 2 biće teška 40.000 tona, 270 metara će biti dugačak i imaće visinu od 53 metra.Palmerov "Titanik" će imati  devet paluba kao i 840 soba.

Plamer je još dodao "Kada bude sagrađen Titanik 2 biće to luksuzan prekookeanski brod poput originalnog Titanika.Imaće i što je normalno i najnoviju tehnologiju 21. veka,moderni sistem navigacije i sigurnosni sisteme"

Kada su ga pitali da li postji mogućnost da i njegov kruzer potone,kao što je Titanika zadesilo  Palmer je rekao okupljenim medjima: "Naravno potonuće svaki brod pa i ovaj ako napravite rupu na njemu.Dizajniran će biti da ne potone,biće to kao i svaki moderan brod sa svom modernom tehnologijom koja osigurava da se to ne dogodi".

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala