Najzanimljiviji sajt Balkana

autobus opkoracujuje saobraćajnu traku

Verovatno će jednog dana u bliskoj budućnosti nepregledne kolone vozila postati stvar prošlost. Ukoliko se ova kineska zanimljiva ideja "opkoračajućeg" autobusa bude sprovedena u stvarnost i delo...

Svake godine na ulice Kine izađe novih 20 miliona vozača, što stvara nepodnošljive gužve i zagađenje vazduha. Ovo novo idejno i zanimljivo rešenje za gradske kuže možda će predstavljati javni prevoz budućnosti.

ovi kineski autobusi za gradski prevoz "Transit Elevated Bus" (skraćeno TEB) će se po idejnom projektu kretati iznad ostalih učesnika u saobraćaju što bi moglo biti revolucionarno rešenje u saobraćaju odnosno gradovim koji imaju saobraćajne kolapse.

Učesnici Sajma visoke tehnologije u Pekingu mogli su da se upoznaju sa funkcionisanjem futurističkog autobusa. On radi po principu da "opkoračuje" saobraćajnu traku i samim tim njegovo kretanje ne zavisi od gužvi i od broja vozila koja se nalaze na saobraćjnoj traci.


Ovaj futuristički autobus bio bi dugačak 60 , širok 8, a visok 4,6 metara, primao bi 1.200 putnika i radio bi na struju, a jeftinija je opcija od metroa jer ne uključuje kopanje ispod površine zemlje.

Nekoliko kineskih gradova već je uzelo u razmatranje ovo neverovatno i zanimljivo rešenje, a pekinška kompanija " Transit Explore Bus" izgradiće model ovog autobusa dok je u planu i testiranje u gradu Qinhuangdao, u provinciji Hebei, u drugoj polovini 2016. godine.

Na kraju pogledajte video kako bi to izgledalo i stvarnosti (možda) jednog dana:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala