Najzanimljiviji sajt Balkana

boce more

Harold Hackett iz Kanade ima neobičan hobi,bacanje boca s porukom u okean.Ovim svojim hobijem je hteo pokazati i dokazati celom svetu da još uvek funkcioniše zastareli,neupouzdani oblik  komunikacije i da ovakav obik društvene komunikacije još uvek "živi".

Harold je u proteklih dvadesetak godina poslao 4.871 poruka u boci u Atlantski okean a  dobio je 3.100 odgovora iz celog sveta.

Sa ovom vrstom hobija,bacanjem boca s porukom u okean odnosno starom vrstom komunikacije,započeo je 1996. godine.

Harold u za većinu svojih poruka koristi boce od soka od  jer su svetlije boje i lako su uočljive iz vodene površine.I svaka nosi boca jt poruka nosi svoju priču.

On kaže da pre  bacanja boce s porukom proveri datum i vetar i onda svoju flašu sporukom pošalje put okeana.Ipak Harold je na neke poruke čekao i po više godina,neke odgovore je dobijao i posle 13 godina pisanja poruke.

U poruci nikada ne ostavlja broj telefona jer jednostavno želi da dobije što više povratnih pisama iz svojih boca koje je bacao u okean.

Odgovore je već dobio na primer iz zemalja i kontinenata:Afrike,Holandije,Rusije,VelikeBritanije,Francuske,Škotske,Irske, Noveške ,Floride,delova New England i sa Bahama.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala