Najzanimljiviji sajt Balkana


Ako je verovati po zadnjem popisu stanovništva ovde kod nas u Srbiji,baka Slava Ivančević iz Beograda sa Karaburme izgleda je najstarija je osoba na svetu.!..Baka Slava ima ni manje ni više skoro 117 godina.!?....

Tako da ispada da je za skoro dve godine starija od Besi Kuper iz Amerike i Marije Gomez Valentim iz Brazila,koje imaju 115 godina života.A inače ove dve vremešne bake se bore za najstarije osobe na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda.
Slava Ivančević je rodjena u Austrougarskoj,10. jula 1894. godine u Bihaću,Bosna i Hercegovina.

Ova verovatno najstarija žena na svetu sa svojih 117 godina živi u stanu sa ćerkom, od 83 godine, i unukom Mirom. Ali vremešna baka Slava nije za razgovor s medijima jer je nedavno izgubila sina devedestogodišnjaka.Samo je rekla novinaru Kurira da joj je teško zbog gubitka sina i da ne daj bože nikom izgubi izgubi najmilije

 - Svi me pitaju kako sam doživela ovoliku starost. Recept je jednostavan,čašica rakije i mentol bombone - i dodaje da niko ne bi trebalo da nadživi svoju decu.Dok njena unuka Mira i moli da baku,koja leži u krevetu,ostavimo da se malo smiri, jer će u suprotnom morati da joj da tablete za smirenje.


 - Otkad se pročulo da baka Slava ima neverovatnih 117 godina, svi žele odjednom da joj pomognu,a do neki dan ni  ni dokumenta nismo mogli da joj jadnoj izvadimo.Odmah nakon popisa  je u posetu došla opštinska delegacija,svi su želeli da se slikaju s njom,da joj pomažu i ispunjavaju želje.Ni njih nije htela da primi - na kraju je rekla unuka Mira.

 Slavu Ivančević nezvanično najstariju ženu na svetu je prva otkrila popisivačica na nedavnom popisu stanovništva.
 - Baka je izuzetno komunikativna,visprena, otresita,inteligentna - dodala je popisivačica koja je u ime opštine Palilula nedavno posetila baku i postala prijateljica sa njom.
izvor:kurir-info.rs

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala