Najzanimljiviji sajt Balkana


Ilustracija: baka
Amerikanka Beti Miler (70) u poznim godinama uhapšena je zbog proizvodnje ricina, jakog biljnog(smrtonosnog) otrova .... koji je sama pripremala u staračkom domu u Vermontu, a zatim ga ispitivala na svojim susedima, saopštio je ured FBI-aja

Ricin koji je Beti Miler pripremala iz hobija nije odneo nijednu žrtvu, ali je bio povod za nesvakidašnji dolazak policajaca  FBI-aja u dom penzionera "Wake Robin", gde su u apartmanu Beti  Miler otkrili bočicu s natpisom "ricin".Analiza je pokazala da je rieč o smrtonosnom otrovu. Inače vremešna starica je na internetu pronalazila recepte za pripremu otrova -ricina.

"Miler je u izjavi za FBI rekla da je "zanimaju biljni otrovi, pa je na internetu potražila informacije o njihovoj izradi. te je rekla je da je ricin napravila u svojoj kuhinji i da ga je, kako bi mu ispitala jačinu, stavljala u hranu i piće stanarima doma".

Policija je uz ricin pronašla i druge biljne sastojke koji se mogu koristiti u proizvodnji otrova ali su rekli da su sve opasne stvari pronađene u apartmanu Beti Miler uništene.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1