Najzanimljiviji sajt BalkanaMožda se nekada čuli za alhemičare ljude koji su pokušavali da od metala dobiju zlato,ipak naučnici sa Državnog Univerziteta Michigan su otkrili ono što alhemičari su pokušavali vekovima .Naučnici sa Mičigen državnog Univerziteta su otkrili.....
bakteriju koja može pretvoriti otrovne hemikalije u čisto 24-karatno zlato

“Alhemija mikroorganizama je ono što sada radimo  mi stvaramo zlato iz nečega što nema nikakve vrednosti u plemeniti metal zlato”, izjavio je Kazem Kashefi,inače docent mikrobiologije i molekularne genetike.

Zajedno sa Adamom Brownom,profesorom elektronske umetnosti i Intermedie,ovaj naučnik je pronašao  bakterije otporne na metal.Naziv ove neobične bakterije je Cupriavidus metallidurans.

One rastu i žive na masivnim koncentracijama zlatnog zlatnog klorida to jeste  tečnog zlata.Zlatni klorid  je otrovni hemijski spoj koji se nalazi u prirodi,a koji je gotovo bezvredan.Kada su izložene hemikaliji, bakterije je proždiru i probavljaju, ostavljajući iza sebe čisto zlato.

Ovo je neo-alhemija. Svaki deo svaki detalj projekta je spoj moderne mikrobiologije i alhemije”,kaže Brown.Zlato proizvedeno ovom metodom je izuzetno čisto čak neverovatnih 99,9 posto je čisto zlato.Kashefi i Brown još uvek testiraju tržište,pretposavljaju da je metoda koju oni koriste za dobijanje zlata u laboratoriji,ista ona koja koristi i majka priroda.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1