Najzanimljiviji sajt Balkanabeba Hop
U gradu Irivinu u Kaliforniji,za bebu Hop Huarez mogli bi smo reći pravi medicinski fenomen.Ona je bila je bleda kao duh kada se rodila .Kada su joj  lekari pokušali da izvade krvi,nisu uspeli da izvuku mnogo, samo par kapi jer je malena beba Houp nije imala gotovo 80 odsto krvi.!...


"Plakala je i lekari su je doneli kod nas. Bila je potpuno bleda. Znao sam da nešto ozbiljno nije u redu kada su joj bocnuli stopalo, a krv nije izlazila", kaže Džoš Huarez, otac devojčice.Jer samo  nekoliko sati pre rođenja iz tela bebe Houp iscurela je gotovo sva krv.

"Verovatno je izgubila 80 odsto krvi ili čak i više od toga" kaže u svom izveštaju dr Marilea Nagajen, neonatolog u Kajser permanente bolnci u Irvinu.Nakon što su lekari izveli hitan porođaj carskim rezom, jedina nada da Houpe preživi bila je transfuzija krvi.

Dženifer Huarez (27), majka devojčice, kaže da je njena trudnoća bila normalna."Beba se u stomaku ritala puno, otprilike deset puta na svakih pola sata. Ali, tri nedelje pre termina ritanje je prestalo i otišla sam kod lekara. Pitali su me kako se osećam. Rekla sam da ne znam, ali da osećam da nešto nije kako treba", izjavila je mlada majka .

Beba Hope Juarez je preživela fetalno krvarenje dok je bila u materici. Jedini zabeležen slučaj bebe koja je preživela takvo stanje bio je 2012. u Velikoj Britaniji. I tada je majka primetila da je beba prestala da se rita. Inače,veoma mali gubitak krvi događa se u 98 posto trudnoća.

 "Ne znamo šta je uzrok. Nekad to može da bude trauma koju je majka doživela, nekada je reč o spontanom događaju, dok se ovakvi slučajevi dešavaju i u slučajevima da majka tokom trudnoće učestvuje u saobraćajnoj nesreći", kaže Nagajen.

Međutim, Dženifer nije preživela nikavu traumu."Idite kod lekara. Proveravajte sve jer život vaše bebe može zavisiti od toga",izjavila je na kraju Dženifer

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala