Najzanimljiviji sajt Balkana


Džejsonu Tejloru doktori ponovo spojili vrat sa kičmom
...ali na sreću 16-mesečnog Džejsona Tejlora on je preživeo! Džejson bio je u kolima sa majkom i sestrom kada se njihov automobil pri brzini od preko 100 km/h sudario s drugim automobilom....


Od siline udara dva automobila malenoj bebi Džeksonu pomerila su se dva vratna pršljena što je dovelo do tzv. atlanto-okcipitalne dislokacije, odnosno odvajanja glave od kičme ( kičmenih pršljenova).!

Australijski hirurg dr Džef Eskin i njegov tim uspeli su malom Džeksonu da vrate na mesto pršljenove tokom operacije koja je trajala 6 sati. Prvo su dva pršljena pričvrstili pomoću parčeta žice, a zatim uzeli komadić njegovog rebra da bi ih međusobno spojili.

"Mnogo dece ne bi ni preživelo takvu povredu, a i da prežive možda nikada više ne bi mogla da se pomere, niti da dišu, ostali bi trajni invalidi", izjavio je dr Eskin za australijske medije, i dodao da mu ovo jedna najtežih povredi koju je doživeo u svojoj karijeri što se tiče pacijenata

Skenerski snimak vrata Džejsona

Mali Džekson će u narednih dva do osam meseci morati da nosi specijalnu konstrukciju koja treba da pomogne da kosti vrata srastu sa lobanjom, ali lekari kažu da će posle toga moći normalno da živi.

Inače ova vest je objavljena nakon što je izabran tim stručnjaka koji treba da obave kontroverznu transplantaciju glave u Kini 2017. godine.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1