Najzanimljiviji sajt BalkanaHonusWagner
Honus Wagner, je bio jedan od najpoznatijih bejzbol igrača u SAD,kao i tima Pittsburgh Pirates-a.Pre nekoliko dana nepoznati kupac je na online aukciji iskeširao sumu od neverovatnih...

1,2 miliona dolara za retku 120 godina staru sličicu bejzbol igrača Honusa Vagnera iz 1909 na online aukciji.

Ovoliko velikom positgnutom cenom na online aukciji tj kupovinim sličice za ovoliku cenu je čini drugom po redu najskupljom sličicom na svetu.Vagner bejzbol sličica je bila deo kolekcije" Masterpieces and Uncommon Commons XL Goodwin & Co." koja broji ukupno 528 bejzbol kartica iz takozvane serije T206.

Ove sličice su što je zanimljivo nudila ih je Fabrika cigareta "American Tobacco Co" A dolazile su zajedno u pakovanju cigareta te davne 1909.Istoričari veruju da je svega samo 60 sličica ostalo na svetu sa likom Wagnera Honusa i to u jako lošem stanju gotovo možda i u neupotrebljivom stanju.

Wagner je dobio nadimak „The Fliing Dutchman” zbog svoje neverovatne brzine i nemačkog nasleđa Ova 120 godina stara sličica sa igračem Honus Wagnerom je na online aukciji dobila ukupno 14 ponuda,a konačno je prodata anonimnom kolekcionaru iz Nju Džersija za sumi od 1.2 miliona dolara.Kartica aukcija je počela sa početne ponude od 300.000 dolara,koja se i smatrala najvećim "blagom" u setu sličica.

Uz napomenu da ovo nije najskuplja prodata sličica. 2011.godine vlasnik " Arizona Diamondbacks" Ken Kendrik  kupio još jednu verziju iste sličice u nešto boljem stanju za neverovatnih 2,8 miliona dolara, što ovu bejzbol sličicu čini najskupljom na svetu ikada prodatom sličicom.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala