Najzanimljiviji sajt Balkanabezbojna kafa
Kafa o kojoj se sve više priča zove se "Bezbojna kafa" (engl "clear coffe" ili "CLR CFF coffe") nema drugačiji ukus nego izgled ona je potpuno bezbojna! Njen tvorac se nada da će mušterije naći među ljudima zabrinutim za boju svoje zubne gleđi....
 
Slovački preduzetnik David Nagi po profesiji električar, želeo je da svojim proizvodom udovolji onima koji ne mogu da se odreknu ukusa i mirisa tradicionalne kafe, ali koji brinu za zdravlje svojih zuba. Nagi je strasni kafopija pa je želeo da nađe alternativno rešenje za izbeljivanje zuba.

 
"Ideja da napravim bezbojnu kafu sinula mi je pre dve godine. Želeo sam da odstranim boju koja narušava zubnu gleđ" objasnio je medijima Nagi.
 
Za svoj proizvod tvrdi da je blizak tradicionalnoj kafi i da se veoma razlikuje od energetskih pića.
 
"U njoj su samo prirodni sastojci, ne koriste se nikakve hemikalije ili dodaci, samo ono što je u običnoj kafi. Bezbojna kafa sadrži pržena zrna, vodu za piće i kvalitetni kofein iz kafenih zrna. U njoj nema šećera, zaslađivača ili aroma" kaže slovak Nagi.
 
Recept i način spravljanja bezbojne kafe ostaju tajna dok se "bezbojna kafa" reklamira kao lagana, osvežavajuća kafa koja je najbolja kao hladni napitak. Zaposleni u nekim barovima su među prvima već degustirali napitak. A ni mušterije nisu ostale ravnodušne.
 
Po rečima barmena Jozefa Nemetea, ima sličnosti sa espresom:
 "Kada zatvorim oči, zaista ima ukus kafe, nešto poput veoma hladnog espresa. Ipak, izgleda čudno, jer ljudi su navikli da kafa ima odgovarajuću boju, ovde toga nema. Nije loša, osvežava."
 
Prema rečima onih koji su je probali, bezbojna kafa izgleda kao voda, ali kada je probate iznenadite se jer ima ukus kafe. Naredni korak za Nagija koji trenutno radi na promociji svog pronalaska jeste niz hemijskih i zdravstvenih testova kako bi dobio dozvolu za prodaju.
 
Ako sve protekne po planu, nada se da će kafu prodavati u plastičnim flašama u prodavnicama i kafićima, po ceni od 2.5 evra za bocu "clear coffe" tj bezbojne kafe

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1