Najzanimljiviji sajt Balkana


sa granom u vratu vozio 30 km

Američki 40-godišnji brdski biciklist iz Novog Meksika, ostavio je u šoku lekare kada se pojavio u jednom Medicinkom centru sa neobičnom ranom.Za sada neidentifikovani brdski biciklist pretrpeo tešku ozledu kada je pao s bicikla....
 gde mu se prilikom pada u vrat zabila grana navodi se u izveštaju "New England Journal of Medicine" !
 
Naime nemenovanom biciklisti, muškarcu se zabila u vrat sa strane prilikom pada sa bicikla grana od 2 centimetra! Na njegovu sreću on je uspeo izbeći ozbiljne povrede.
 
Uprkos jakim bolovima bio je toliko priseban da je nakon pada sa bicikla uspeo doći i ući u svoj automobil i voziti se 30 klometara do prve najbliže medicinske ustanove " University of New Mexico"
 
Prema CT skenu snimka grana koja mu se zabila bila je dugačaka tačno 1,6 centimetara i to sa strane u vrat spacijenta. Ubrzo nakon prijema grana  je hirurški uklonjena iz pacijentovog vrata kako se kaže u izveštaju New England Journal of Medicine.
 
"Neverovatno, da grana nije ozbiljno oštetila pacijentove živce, disajne puteva kao i velike krvne žile! izjavio je medijima dr Lev Deriy, docent i anesteziolog sa medicinskog Univerziteta u Novom Meksiku, koji je lečio neobično srećnog pacijenta s granom u vratu.
 
 "Vrat sadrži mnogo vrlo važnih, životnih struktura bio je izuzetno sretan čovek je mu grana koja se zabila u vrat nije oštetila ništa."

"Ako vam se nešto slično desi  najbolja ideja je ne dirate ništa niti dodičete strano telo",  rekao je na kraju  dr. Deriy Live u intervjuu za "Live Science" 
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala