Najzanimljiviji sajt BalkanaOni su izumeli kapi za noćni vid
Grupa biohakera, "Science for the Mases“ došla je do zanimljivog i neobičnog izuma odnosno načina da ljudima podari noćni vid. Uz pomoć kapi koje su napravili ljudi na kratko mogu da vide i stvari koje su udaljene do 50 metara.!....

"Science for the Mases", izmislila je kako da na bezopasan način ljudima omogući da vide u mraku. Da bi u tome uspeli, koristili su hlorofilni analog koji se naziva Hlorin e6 (ili Ce6), koji se može naći kod nekih riba koje žive u dubokim vodama mora.

Da bi proverili svoj izum oni su injekciju koju su napravili  odlučili da isprobaju na jednom od članova tima. Gabrijel Licina je pristao da bude prvi koji će isprobati kapi za poboljšanje vida noću.

Džofri Tibets je pažljivo ukapao 50 mililitara Hlorina e6 u Gabrijelove oči da bi hemikalija dospela do mrežnjače

"Samo sam odjednom video zelenkasto-crnu boju, ali se ona brzo rastvorila i oči su je upile" kaže Gabrijel.

A onda su sačekali sat vremena da hemikalija počne da deluje.
I delovalo je. Prvo je mutno video stvari udaljene 10 metara, ali je ubrzo video i udaljene predmete, simbole koji su mu pokazivani i identifikovao je objekte u pokretu.

"U drugom testu hteli smo da vidimo može li da uoči ljude u šumi. I uspevao je da ih vidi i na 50 metara udaljenosti, čak i kad su bili pripijeni uz drvo" kaže Džofri.

Biohakovi kao što je ovaj savršen su primer toga dokle biologija i nauka uopšte mogu da odu. Ovo otkriće može da bude veoma korisno, naročito kada nekog ili nešto tražite noću ili tokom akcije spasavanja u toku noći.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala