Najzanimljiviji sajt Balkana



 

bitwalking valuta zaradi hodajući

U nizu digitalnih kripto valuta pojavila se i nova "digitalna valuta Bitwalking" koja se stvara hodanjem! Za razliku od bitcoin valutu koju morate da "rudarite" računarima, "bitwalking valuta"dolare moći ćete zaraditi hodanjem....



Aplikacija na telefonu će pratiti svaki vaš korak i potvrditi njihovu autentičnost, tako za otprilike 10.000 koraka (ili nekih 8 km) dobijate 1 dolar, piše britanski BBC.

U početku će korisnici moći taj novac zarađen hodanjem potrošiti u online prodavnicama ili ga zameniti za stvarni novac.Zanimljiv i neobičan projekt su pokrenuli Nissan Bahar i Franky Imbesi, a dosad prikupili više od 10 miliona dolara, uglavnom od japanskih investitora.

Tim će novcem moći lansirati valutu i kreirati banku koja će verifikovati korake kao i transfere novca. Projektu bi se trebala priključiti i japanska firma Murata, koja će kreirati pametnu narukvicu kako ne bi morali stalno nositi telefon da znamo koliko smo zaradili.

Osnivači ovog projekta lani su u Keniji lansirali Keepod, jeftini USB (cena 7 dolara) koji može raditi kao računar. Novim projektom žele dodatno iskoristiti popularnost fitness narukvica i korisnicima ponuditi dodatnu motivaciju da ih koriste, a u velikim planovima mogli bi se udružiti s proizvođačima sportske opreme, osiguravajućim kućama udruženjima za zaštitu okokline, ali i oglašivačima.

U razvijenim zemljama korisnici bi tako za nekih mesec mogli zaraditi oko 15 dolara, ali u siromašnijim državama, gde su brojni ljudi osuđeni na puno više hodanja, ovakav bi projekat mogao imati velik uticaj.

BBC tako navodi primer učitelja informatike Salima Adama koji svaki dan hoda 10 kilometara zbog svog posla u Malaviju. Izračunao je da bi uz ovu aplikaciju mogao zaraditi 26 dolara mesečno, što je otprilike njegova plata

Tim takođe navodi da su razvili svoj algoritam kako bi točno potvrdili pređenu udaljenost i sprečili potencijalne prevare Usluga bi u startu trebala krenuti u Velikoj Britaniji, Japanu, Malaviju i Keniji.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar



Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala