Najzanimljiviji sajt Balkanadiplomac Tuži Oksford univerzitet

Verovatno ste čuli o studenata onaj poznati studentski izgovor za lošu ocenu "kriv je profesor a ne ja". Sa ovakvom uzrečicom za lošu ocenu vodio se jedn diplomac sa Oksfordi...Faiz Sidiki (38) sada na sudu želi da dokaže da je za to što nije diplomirao sa najvišom ocenom kriv fakultet to jeste profesor!

On je pre 16 godina završio studije istorije na jednom od oksfordskih fakulteta, sada traži od Oxforda traži odštetu od 1,2 miliona evra!

U svojoj tužbi Faiz navodi i tvrdi da su ga "užasno loša i dosadna predavanja" koštala diplome sa najvišim počastima, što ga je sprečilo da ostvari uspešnu profesionalnu karijeru. On je pred sudom kazao da je mogao da bude uspešan advokat samo da je imao bolji prosek ocena.

Faiz Sidiki,takođe navodi u tužbi, da je zbog nemara profesora istorije Indije podbacio iz tog predmeta, što je uticalo na njegovu završnu ocenu na studijama. Osim toga što je ostao uskraćen za veću platu, ovaj bivši student tvrdi da mu je neuspeh na fakultetu izazvao depresiju i nesanicu.

Predstavnici tuženog Univerziteta Oksford smatraju da je tužba neosnovana i da treba da bude odbačena zbog toga što je od Sidikijevog diplomiranja prošlo 16 godina.

Međutim, škola je priznala da su postojali problemi u godini njegovog diplomiranja, jer je polovina nastavnika za azijsku istoriju bila na dužem studijskom putovanju u isto vreme.

Sidikijev advokat tvrdi da je fakultet to morao unapred da zna i da im pronađe odgovarajuću zamenu. Advokat je izneo i još jedan podatak u prilog svog branjenika, a to je da od 15 studenata koji su pohađali ista predavanja, njih 13 je upravo iz tog predmeta dobilo svoju najlošiju ocenu.

Ukoliko kojim slučajem sudije presude u njegovu korist, to bi, prema oceni britanskih medija, moglo da dovede do niza sličnih tužbi drugih diplomaca sa ovog prestižnog univerziteta koji se žale na kvalitet predavanja, neodgovarajući smeštaj ili na loše ocenjivanje.

Presuda se očekuje krajem meseca decembra ove godine.

U engleskom obrazovnom sistemu diplome osnovnih trogodišnjih studija klasifikuju se prema proseku ocena, a samo mali broj studenata dobije onu sa najvišim počastima

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala