Najzanimljiviji sajt Balkanarobot macka kubo
"Mačka Kubo" je " ljubimac" koji, iz nekog bizarnog razloga, postao je svetski hit i svi žele da ga imaju u svom domu! Robotsk amačka "Qoobo", napravljena je da imitira pravu mačku. ....

Kubo prede i maše repom, a na vlasnika ima blagotvorni zdravstveni učinak kao i druženje s pravom mačkom. Jedino što ova mačka nema glavu.

Japanski izumitelji kažu da novi ljubimac mačka "Qoobo" ne ostavlja za sobom dlake i neugodan miris, a poštedeće vas i pražnjenja kutije sa peskom. Takođe kažu da Kubo robotska mačka može da vibrira na različite načine simulirajući pravu  mačku dok prede.

Qoobo, ljubimac  može da maše repom - smireno ako su pokreti vlasnikove ruke blagi ili agresivno ako je maženje intenzivnije.

Pohvalili su se i da se rep mačke Kubo u interakciji s vlasnikom miče potpuno u skladu s mačjim ponašanjem. Da bi napravili ovog neobičnog ljubimca, naučnici su mesecima proučavali prave mačke i njihove vlasnike.

"Ponosni smo što smo stvorili program koji je u stanju da prenese autentične reakcije mačke", naveli su izumitelji ovog neobičnog robota.

Takođe, da biste imali utisak kao da zaista imate mačku, Kubo će ponekad mahati repom čak i kada ga ne mazite.

"Kubo robotska mačka" pokreće baterija koja traje do osam sati i puni se pomoću USB-a.

Cena ovog robotizovanog ljubimca je oko 85 evra, a moći će da se kupi tek polovinom sledeće 2018.godine. Za početak kupci će moći da biraju između vrste boja svog ljubimca, sive i braon.

Dok je  krznena navlaka je periva, tako da ne morate da brinete zbog pranja ili eventulane zarpljanosti vašeg robotskog ljubimca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala