Najzanimljiviji sajt Balkana

robot macka kubo
"Mačka Kubo" je " ljubimac" koji, iz nekog bizarnog razloga, postao je svetski hit i svi žele da ga imaju u svom domu! Robotsk amačka "Qoobo", napravljena je da imitira pravu mačku. ....

Kubo prede i maše repom, a na vlasnika ima blagotvorni zdravstveni učinak kao i druženje s pravom mačkom. Jedino što ova mačka nema glavu.

Japanski izumitelji kažu da novi ljubimac mačka "Qoobo" ne ostavlja za sobom dlake i neugodan miris, a poštedeće vas i pražnjenja kutije sa peskom. Takođe kažu da Kubo robotska mačka može da vibrira na različite načine simulirajući pravu  mačku dok prede.

Qoobo, ljubimac  može da maše repom - smireno ako su pokreti vlasnikove ruke blagi ili agresivno ako je maženje intenzivnije.

Pohvalili su se i da se rep mačke Kubo u interakciji s vlasnikom miče potpuno u skladu s mačjim ponašanjem. Da bi napravili ovog neobičnog ljubimca, naučnici su mesecima proučavali prave mačke i njihove vlasnike.

"Ponosni smo što smo stvorili program koji je u stanju da prenese autentične reakcije mačke", naveli su izumitelji ovog neobičnog robota.

Takođe, da biste imali utisak kao da zaista imate mačku, Kubo će ponekad mahati repom čak i kada ga ne mazite.

"Kubo robotska mačka" pokreće baterija koja traje do osam sati i puni se pomoću USB-a.

Cena ovog robotizovanog ljubimca je oko 85 evra, a moći će da se kupi tek polovinom sledeće 2018.godine. Za početak kupci će moći da biraju između vrste boja svog ljubimca, sive i braon.

Dok je  krznena navlaka je periva, tako da ne morate da brinete zbog pranja ili eventulane zarpljanosti vašeg robotskog ljubimca.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1