Najzanimljiviji sajt BalkanaJessica Southall
Džesika Sauthol iz Velike Britanije koja ima 20 godina pati od bizarnog neuro pormećaja koji se manifestuje svaki put kada jaču emociju kao na primer kada doživi orgazam ona "zaspi"...

Njen bizarni medicinski neourloški pormećaj medicinski se naziva narkolepsija s katapleksijom. Ovo oboljenje se definiše kao hronični poremećaj spavanja.

Jednostavno rečeno, znači da svaki put kada oseti jake emocije poput orgazma Džesikini mišići se opuste i izgleda kao da spava.

Dijagnoza Jessici Southall je uspostavljena kada je bila tinejdžerka kada je bila stalno ekstremo umorna, te bi zaspala tokom časova u školi.

Kada se počela zabavljati spartnerom Juniromo Santiagom, kombinacija oba stanja uzrokovali su to da, čim postane intimna, izgleda nezainteresovano. Džesika je na početku veze Santijagu je morala objasniti što će se dogoditi nakon što doživi orgazam, odnosno da će ona "zaspati"


Sve je počelo kada je ona imala 16 godina, a tada je njeno telo ovako reagovalo na smeh. Naučila je da se uvek pridrži za nešto kako ne bi pala na pod. Iako zbog svog poremećaja danas spava i po 13 sati na dan uvek se oseća umorno.

Nekoliko meseci su trajali pregledi i testiranja dok ojoj nije otkrivena dijagnoza. Zbog poremaćaja, može zaspati tokom dana, imati napade iznenadnog sna, uspavanu paralizu, halucinacije i katapleksiju.

Britanskim medijima je objasnila da je sasvim budna u tom stanju iako izgleda kao da je tog trena "zaspala".

"Svesna sam svega, ali ne mogu da funkcionišem dok taj napad ne prođe, odnosno dok ne prođe snažan osećaj koji je prouzrokovao gubitak mišićne funkcije", navela je na kraju mlada devojka.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala