Najzanimljiviji sajt Balkana

masaza satarama
U tajvanskom glavom gradu Tajpeji, nalazi se i jedna uslužna radnja u kojoj njeni vlasnici Man Na Lo i Čen Jung Li svoje mušterije "masiraju" čeličnim oštricama - satarama.....

Ko nije upoznat sa ovom veštinom "masaže satarama", gde maseri terapeuti "seckaju" mušterije velikim mesarskim snoževima verovatno se ne bi baš osećali najbolje i ugodno

Ovakva bizarna vrsta masaže noževima -satarama, poznata i kao "dai liao", podrazumeva da se maseri, umesto ruku, koriste noževima posredstvom kojih usmeravaju protok pozitivne i negativne energije iz kože onoga koga masiraju.

Iako to i ne izgleda baš tako, oštrice noževa nisu naoštrene, kao što bi to bile da se oni koriste u mesari. No, i pored toga, ovakav tretman nije za svakoga.

"Ono što mi radimo nije religija. Nije ni nauka. Naša veština je u vezi sa energijom. Ona pomaže ljudima da pronađu svoj pozitivni či i da dodirne njihovu dušu" kaže Hsiao Mei Fong, vlasnica Edukativnog terapeutskog centra "Drevna umetnost terapije nožem" iz Tajpeja.

Ona kaže da, iako ova terapija posmatračima može da deluje kao nešto nasilno, "dao liao" masaža noževima vraća energiju stimulišući cirkulaciju i vraćajući balans telu. Cena tretmana je oko 40 dolara, a mušterije su svi od beba do stogodišnjaka.

"Dao liao" je nastavak tradicije duge više od 2.000 godina, koju su započeli budistički monasi. Iako je nastala u Kini, tamo je, iz nepoznatih razloga, nestala.

Održala se na Tajvanu. Stručnjaci tvrde da se porast interesovanja za ovu drevnu metodu može dovesti u vezu sa velikom popularnošću akupunkture u poslednjim decenijama.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1