Najzanimljiviji sajt Balkana


Za ovaj Božićni puding se veruje da je najstariji na svetu a otkriven je u zadnjem delu ormara i predat je osoblju muzeja Portsmouth Historic Dockiard u Velikoj Britaniji. Puding je bio jedan od 1.000 komada poslatih 1900. godine pomorskoj brigadi,koji su se borili na prvoj liniji fronta u burskom ratu.Ovo...

pakovanje pudinga je nekako uspelo da nadje svoj put za nazad u Veliku Britaniji i svih ovih dugih godina ostao je skriven u kuhinjskom ormaru u Pul, Dorsetu.Ovaj 111-godišnji puding, je poslednji "preživeli" od originalne serije, a inače se nalazi u još uvek u neotvorenoj dekorativnom limu tj originalnoj njegovoj ambalaži. Ali nažalost je nejestiv.

Puding  je izložen za sada u Narodnom muzeju kraljevske mornarice u Hempširu.Kustos muzeja Victoria Ingles je rekla: 'Mi smo dobili poziv od dame koja je pitala da li želimo i da li smo zainteresovani za konzervu Božićnog pudinga.

„Koji je bio u kuhinjskom ormar od smrti njenog muža,ali je znala ništa drugo o tome, osim što je u njegovoj porodici stajao dugi niz godina tako da je ovo izazvalo naš interes da pokušamo da saznamo šta je u pitanju i naravno nešto više o smaoj konzervi s pudingom.
Sasvim je neverovatno da puding preživeo više od 100 godina.„To je jedini primerak koji znamo koji je izdat za pomorsku brigadu iz burskog rata i  verovatno najstariji preživeli Božićni puding na svetu sačuvan u originalnoj amabalaži.”

Puding će sada proći  konzervaciju ali će privremeno biti izložen u muzeju u Portsmouth Historic Dockiard.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala