Najzanimljiviji sajt BalkanaPotok Strid
Kada pogledate potok Bolton Strid koji se nalazi u Jokširu  naizgled izgleda bezopasni potok, ali ovo je klasični primer zamke "prirode majke".Jer ispod same površine ovaj najopasniji potok  u Engleskoj a možda i na svetu krije veoma brzu struju....

a što najčudnije dubina Strid potoka još uvek nije izmerena, niti se zna!

Ulazak u Bolton Strid se ne preporučuje o čemu govore i crvene table upozorenja.Bilo kakav ulazak u njega u neznanju, ili namerno, iz Bolton Strida još nikada niko nije izašao živ. Stopa smrtnosti u ovom potoku iznosi 100 posto !
Potok Strid
Potok Bolton Strid je deo toka bezopasne, 6 metara duboke reke Wharfe koja teče kako smo rekli,kroz Yorkshire u Engleskoj, ali kada dođe u područje opatije Bolton, čini se kao da se reka okrene na stranu, a njena širina se pretvori u dubinu.

 U ovom području opatije Bolton reka Wharfe (ovde ona postaje poznatija kao Bolton Strid mnogi  ovu reku zovu potok) široka je oko 2 metra, zbog čega i izgleda kao klasični potok, međutim vodena struja joj je daleko jača, a dubina… još uvek nepoznata,odnosno niko ne zna koliko je duboka niti je ikada izmerena.!

Oko potoka Strid-a stoje crvene table koje upozoravaju šetače kao i one koji je obilaze na opasnost.Ipak,na žalost, s vremena na vreme se dešavaju  nesrećni slučajevi poput onog kada je jedan par otišao da prošeta do njega i zauvek nestao.
Potok Strid u Engleskoj
Uobičajeno ljudi pomisle da mogu preskočiti ovaj "bezopasan" potok, ili ga preći hodajući preko kamenja, jer se na prvi pogled zaista čini da je poprilično plitak. Ali… nažalost, dovoljna je samo jedna greška da padnu u vodu i izgube život.

U većini slučajeva,oni koji su upali u ovaj potok prema policijskim izveštajima ,tela nikada nisu pronađena, a pretpostavlja se da takvih ima na desetine…

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala