Najzanimljiviji sajt Balkanakopanje groba takmičenje

Dvojica braće iz Slovačke poneli su titulu najbržih kopača grobova u centralnoj Evropi nakon što su iz takmičenja izbacili najjače rivale grobarske timove Poljske i Mađarske.....

Ladislav (43) i Csaba Skladan (41) iz pogrebne firme Peter Pastorok uspeli su da iskopaju grob dubok 1,5 metar, dugačak dva metra te širok 90 centimetara za svega 54 minute u zapadnom slovačkom gradu Trencinu, pobedivši 10 drugih dvočlanih ekipa iz Slovačke, Poljske i Mađarske.

U takmičenju u kopanju grobova učestvovalo je 10 timova koji su imali samo lopate. Zadatak je bio iskopati grob 1,5 metara dubine, dva metra dužine i 90 cemtimetara širine.

Ovo pomalo čudno takmičenje se održava u okviru Međunarodne izložbe usluga sahrane i kremiranja u Trencinu koje ima za cilj da promoviše pogrebnu industriju i pruži manje ozbiljan pogled na posao kopača grobova.

"Cela izložba ima za cilj da okupi grupe pogrebnih kompanija kako bi se družili i pokazali ljudima koliko je posao grobara težak.

Groblja u Slovačkoj su uglavnom prenatrpana i ima malo mesta između grobova tako da kopanje grobova vrše ljudi, a ne mašine. Oni naporno rade i po kiši i po snegu", rekao je Kristijan Striz, poptarol ovog takmičenja u kopanju grobova

"Srećan sam da smo pobedili, to je zadovoljstvo nakon 15 godina bavljenja grobarskim poslom ", rekao je Csaba Skladan

Dok je njegov brat Ladislav dodao: "Morao sam se fokusirati na brzinu danas, ali obično kada je vreme lepo mogu pričati sa svojim bratom i to je posao iz snova".

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala