Najzanimljiviji sajt Balkanakupili ulicu

Da je moguće kupiti celu ulicu moguće je to je dokazao jedan mladi bračni par! Neobičan događaj se odigra u elitnom delu San Franciska, ....

pošto građani koji tamo imaju kuće nisu hteli da plaćaju porez!

Tina Lam i Michael Cheng koji žive u San Hoseu par kilometara od San Frnaciska, pre par godina 2015. godine tražili da kupe neku parcelu, a onda su na javnoj aukciji na internetu naleteli na neobičnu online aukciju.

Na toj aukciji se prodavao neobičan deo nekretnine u čuvenom Pacifik Heights ulica Presidio Terrace kao i javne površine oko nje!

Tako su njih dvoje za samo 90.000 dolara kupili su celu ulicu Presidio Terrace kao i javne površine oko ove ulice. Da kažemo i to da u ovoj oblasti  kuće vrede oko 35 miliona dolara, (prosek vrednosti kuće je oko 1,2 miliona dolara) a Lem i Čeng poseduju trotoare, javne parkove odnosno svaki metar javne površine.

Ovo su uspeli "zahvaljujući" tome jer je pre dve godine, gradski porezni ured stavio ovu gore pomenutu imovinu na prodaju na online aukciju, tražeći povrat tačno 991 dolara za neplaćeni porez, kao i kazne i naravno zaostale kamate tokom godina.

kupili ulicu Presidio Terrace

Čengovi su uspeli ovo da urade i da kupe na aukciji jer vlasnici kuća unazad decenijama nisu plaćali porez na imovinu!

Njihovi preci su još davne 1905. godine kupili zemlju i na njoj napravili malo naselje, koje je vremenom postalo elitni deo San Franciska.

Međutim, kako naslednici godinama nisu plaćali dažbine, zemlja koja se vodi kao "zajednička", javna površina je prodata drugom.

Stanari ulice tvrde da su plaćali porez, ali da je sve pogrešno proknjiženo i sada prete tužbom jer je neko prodao čitavu ulicu zbog duga od "pišljivih 1.000" dolara!

"Šokiran sam ovim što se dogodilo. Nisam znao da po zakonu neko i može da kupi ulicu. Sada nam nude da je otkupimo natrag, ovo je ludilo", rekao je vlasnik jedne od kuća koji je želeo da ostane anoniman.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala