Najzanimljiviji sajt Balkanabrava koja ne može da se obije
"Tužna vest" za sve lopove ovoga sveta !Napravljena je brava koja ne može da se obije !Kažu da ne postoji brava koja ne može da se obije.ali ipak....

postoji pojavila se brava koja je pobedila i jednog od najpoznatijih obijača na internetu, koji je nazvao „najčudnijom bravom na svetu“.

Mehanizmi većine cilindara u bravama prilično su jednostavni za iskusne obijače. Za one najprostije potrebno je malo strpljenja i umeća. Čak i malo komplikovanijim mehanizmima može se, uz pravi alat, doskočiti.

Problem je u tome što se svi baziraju na istom principu, a ključ je uvek prav, sa određenim varijacijama u obliku i zubima.U novoj bravi, međutim, put za ključ nije prav, već vijugav – zmijolik. Kako se onda otvara ovakva brava? Pa, ključem koji se istisne u cilindar, naravno!

 korisnik You Tube-a poznat pod nadimkom "Bosnianbill", koji je dosad postavio oko 600 snimaka obijanja, rasklapanja i objašnjavanja mehanizama brava, sa žaljenjem konstatuje: „Ovo neće biti snimak obijanja... Zašto? Zato što ne mogu da je obijem“.

Treba napomenuti da je "Bosnianbill" prilično umešan u obijanja brava,Sa standardnim alatom mogu da priđem samo do prve krivine. Naglas se čudi, a na pitanje na koji način je moguće obiti ovu bravu vadi ključ.

„Ugurate ga u pravu i onda 'istisnete' u cilindar gde on kao saliven uđe kroz sve krivine. Kada ga ubacite brava radi prilično glatko“, objašnjava on.Ne rasklapajući bravu dalje, ali želeći da vidi kako funkcioniše, kaže da je uspeo da uđe u trag nekim patentima, koji su zavedeni pod imenom Jun Tung Hsu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala