Najzanimljiviji sajt Balkanabrazilski fisikalni propisi staju u veliku knjigu
....koji mogu da stanu u jednu ogromnu knjigu.! Brazilski advokat Leonsijas ostavio je uz nak protesta pre neki dan ispred parlamenta u Braziliji "najveću knjigu na svetu“,ustvari to i nije prava književna knjiga.U ovoj knjizi se nalaze brazilski fisikalni propisi....


"Fisiklana knjiga" pod naslovom "Voljena domovino" koju je dostavio advokat Leonsio sadrži neverovatnih 41,266 strana dva metra je visoka, 1,4 metra široka i teška  je gotovo 7 tona s četiri miliona fiskalnih propisa!Sa ovoim ogromnim nezamislivim brojem propisa se Brazilci i domaća preduzeća svakodnevno suočavaju.Leonsijas je ovu "knjigu" ostavio, kako bi ukazao na neefikasnost i tromost birokratije u zemlji.

„Moj cilj je da nateram društvo da razmisli; zemlji je potreban novi sistem koji će olakšati život kompanijama i poreskim obveznicima“, istakao je za list Globo inicijator ove akcije, advokat Vinisios Leonsio.

„Brazil je apsolutni svetski lider u fiskalnoj birokratiji. To pokazuju rezultati istraživanja u 183 zemlje. Brazilsko preduzeće izgubi u proseku 2.600 sati godišnje na rešavanju birokratskih prepreka, za razliku od Evrope gde je za taj isti posao potrebno svega 180 sati.

To je gore nego u Mozambiku, Etiopiji ili Sjera Leoneu. U Brazilu se svakog dana donosi 35 novih fiskalnih propisa“, precizirao je 54-godišnji advokat.

„Ili će Brazil dokrajčiti birokratiju, ili će birokratija dokrajčiti Brazil“, zaključio je Valdir Kolato, predstavnik grupe 200 parlamentaraca koji se zalažu za debirokratizaciju zemlje.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1