Najzanimljiviji sajt Balkana
Laura Ponce plače kristale preko 20 godina

Laura Ponce (35) koja radi kao medicinska sestra u vrtiću iz  grada Linsa u Brazilu boluje veoma od retkog poremećaja zbog kojeg ona "plače kristale" .! Lauri se u očima stvaraju bele mrlje koje se stvrdnu kada joj oči trepere te se na kraju pretvaraju u "kristale"!...
 
Lauri ovi kristali se nakupljaju nedeljama, a novi se stvaraju kada stare "izbaci" iz svog oka. Tako je Laura zbog "kirstala iz očiju" morala već nekoliko puta da izostane s posla i ode na bolovanje .Jednom joj se desilo da su joj lekari u jednom danu  izvukli 30 naslaga iz oka.
 
"Kada se naslage stvrdnu, osećam jaku bol" kaže Laura. Lauri inače ovi "kristali iz očiju" su se počeli stvarati kada je imala 15 godina. Oči su joj se počele puniti "nepoznatom belom tvari". Odmah je pozvala majku Marisu . Pokušala joj je iz natečenog oka izvaditi naslagu, koja se povećavala.
 
"Sećam se tada smo "kirstal" iz očiju izvukle vani, a onda smo pojurile obe u hitnu. Doktori nisu mogli objasniti što mi je" kaže Laura. Na Laurinu žalost za sada lekari nisu našli lek za njene "kristale iz očiju" već samo jedan vid ublažavanja bizarne posledice plakanja kristala koji joj je prepisao njen oftalmolog.
 
Laura veruje da " plače kristale" iz očiju zbog toga što njene oči proizvode prekomernu količinu keratina. Oftalmolog Dr. Raul Goncalves je izjavio da nikada u svojoj  dugog karijeri od 25 godina nikada nije video ništa slično.!
 
 
"Za ove kirstale iz očiju koji se gomilaju jako brzo jedino objašnjenje bi moglo biti neka hemijska reakcija , jer svaki put kada trepnemo mi nesvesno  podmazujemo naše oči u tri sloja  jedan sloj vode, sloj mucina kao i sloj masnoće." kaže oftalmolog Dr. Raul Goncalves

Dr. Raul Goncalves i Laura Ponce u ordinaciji
 
"Svaka stanica zasebno stvara proizvod i kada treptati pomiješate sve to poput testa.  Kad bakterije napadaju očni sadržaj tj oko sadržaj proteina brani naše oko - ali kod gospođice Ponce ovaj prvi oblik obrane je u nedostatku. Te su njene oči su prisiljene proizvoditi drugu liniju obrane. Rožnjača tada "skače u akciju", stvarajući keratin. izneo je svoje mišljenje Dr. Goncalves
 
"Naslage mi se u očima stvaraju svakih nekoliko meseci da bi nakon toga počela da "plačem kristale" Posetila sam brojne doktore i za sada niko ne zna šta mi je" dodala je Laura u intervjuju Brazilskim medijima. Najviše je kako ona kaže besna i frustrirana kada zbog kirstala ne može da ide na posao
 
 Doktori priznaju da ovakav slučaj poput Laurinog gde nesrećna žena "plače kristale" ne postoji u medicinskoj literaturi, ali kažu da daju sve od sebe kao bi pomogli za sada jedino što su mogli učniti za nju. 
 
Dr. Goncalves je propisano je za sada Lauri srebrni nitrat kapi za oči koje bi joj  koliko toliko ublažavivale bolove kada krene  da "plače kristale"

Napomena : video sadrži scene koje nisu za osetljive i gadljive osobe:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala