Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: vođenje ljubavi
Jedan nemenovani 29-godišnji britanac je morao hitno u bolnicu jer je nakon žestokog seksa izgubio vid na jedno oko.!...

Inače, intenzivan seksualni odnos može dovesti i do gubitka pamćenja u slučaju kada se, zbog napetosti u mišićima i zadržavanja daha, privremeno prekine dotok krvi u središnji deo mozga.

Lekari su zaključili da je došlo do tzv. Valsalva manevra, tj. određene kombinacije napetosti u abdominalnim mišićima i zadržavanja daha - tada se stvara pritisak na zatvoreni dušnik i pritisak u grudima raste.

Taj pritisak rezultirao je pucanjem krvne žile u očima.!
Svoje iskustvo lekari su objavili na portalu "British Medical Journal" i tamo su priznali da je dijagnoza u početku bila malo nejasna pa su rekli muškarcu da dođe tri dana kasnije na posmatranje.


Tada su pacijentu postavili pitanja o seksualnoj aktivnosti.

"Priznao je kako je veče pre pojave simptoma imao snažan seksualni odnos. To je dovelo do dijagnoze" postkoitalna Valsalva retinopatija. To je stanje koje se samo rešava - stoji u njihovoj objavi.

Hematolozi su dodali kako Valsalva manevar može dovesti i do gubitka pamćenja jer se privremeno može prekinuti dotok krvi u središnji deo mozga. To se dogodi kod jednog čoveka na njih 10.000
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala