Najzanimljiviji sajt Balkana


Britanac Met Frost (29) iz Kornvola radio je kao poslovođa u prodavnici, sve dok jendog dana puna kutija metalnih profila nije pala na glavu!Što a je nateralo da ode na duže bolovanje,Dok se Met oporavljao,došao je do saznanja da ga posao u prodavnici kao čoveka ne ispunjava...


Tako se dolučio da nađe posao koji će voleti.Otada Met svake nedelje menja zaposlenje,i sa ovom praksom menjanja posla svake nedelje misli da radi tj. nastavi godinu dana.Svoje nedeljne nadnice Frost uplaćuje u Fond princa Čarlsa,koji je namenjen profesionalnoj obuci siromašnih mladih ljudi, i do sada je na taj način prikupio već oko oko 3.000 evra.

"Radio sam u prodavnicama još od kako sam u 17. godini napustio koledž.Dok sam se oporavljao od povrede,počeo sam da se pitam da li to zaista želim da radim do kraja života.Shvatio sam da ne želim da uživam samo uveče kad se vratim kući i tokom vikenda - želim da uživam u poslu kojim zarađujem za život" iizjavio  je Frost novinarima.

Pošto Met nije bio sasvim siguran koji posao bi voleo da radi,odlučio je da isproba različite poslove.On je sebi zacrtao da tokom 2013. promeni 52 različita posla,od kojih će svaki raditi po 5 radnih dana.Za to vreme,živeće u Liskerdu u Kornvolu,kod kuće sa porodicom.Porodica ga podržava u poduhvatu koji je započeo i nada se na kraju dati željeni rezultat.

Pošto praktično živi bez prihoda,samo od svoje ušteđevine i pomoći porodice,kada radi daleko od kuće upućen je na pomoć nepoznatih ljudi,koji mu rado obezbeđuju prevoz i prenoćište.Potraga za poslom ga je dosad vodila u London,Škotsku i u Severnu Irsku.

Angažovao se na najraznovrsnijim poslovima,od najjednostavnijih fizičkih, do intelektualno zahtevnih kancelarijskih.Tako je Met jednu nedelju radio kao kaskader,što ga je zabavljalo,ali i po malo plašilo.u Plimutu proveo nedelju dana u radu s decom s posebnim potrebama, i ovo smatra dragocenim i specifičnim iskustvom,dok je nedelju dana je posvetio i radu u Fondu princa Čarlsa,gde je imao prilike da vidi kako se troši novac koji prilaže.

Slobodno vreme provodi u traženju novih poslova i organizovanju svega što je potrebno. a od poslova koje je do sada radio Metu su se najviše svideli oni koji su mu omogućili da puno vremena provodi na čistom vazduhu, kao što je posao na farmi goveda, i oni koji su bili kreativni, kao posao kovača

Na pitanje šta će biti ako svoj idealni posao pronađe pre isteka godine dana,Frost odgovara da će izdržati do kraja.I na kraju dodoaje da nije ni malo lako svakog ponedeljka početi od početka,biti nov u firmi i upoznavati nove ljude.
Izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala