Najzanimljiviji sajt Balkanacvarci uz pivo Kolmanu doneli milione
Nik Kolman (35) iz Eseksa u Velikoj Britaniji, koji obožava mesa, prijatelj je 2014. godine izazvao da pokrene biznis u koji će uložiti oko 500 funti (560€) Tako je jedna obična opklada i čvarci od Britanca Nika Kolmana napravili milionera...

Kolmana je 2014. godine izazvao prijatelj uz okladu da pokrene biznis u koji će uložiti samo (gore) pomenutu sumu novca.

Tri godine kasnije -2017.godine,danas Kolman od proizvodnje čvaraka zarađuje gotovo 3,5 miliona funti (oko 4 miliona evra) godišnje.

"Opklada me je naterala da li mogu da započnem novi posao sa vrlo ograničenim kapitalom. Umesto da se brinem o tome kako da zaradim novac, skoncentrisao sam se na svoju strast i ono što sam stvarno uživao da  radim"  izjavio je Kolman novinarima
Snafling Pig cvarci uz pivo
Ono u čemu uživa su pabovi i svinjsko meso i te dve svoje strasti odlučio je da spoji u komapaniju koja se zove "Snafling Pig", a koja je specijalizovana za proizvodnju čvaraka, kao grickalica od svinjskog mesa koje se mogu služiti uz pivo.


Kompaniju "Snafling Pig" čini svega 16 osoba koje su zadužene za dizjan, finansije , distribuciju i prodaju

Prvo su se prodavali u kesicama poput čipsa, a u međuvremenu, odlučili su malo da promene ambalažu, pa su sad njihov čvarci dostupni i u teglama.

Trud se isplatio. Nik i njegov poslovni partner Endru Alen pojavili su se u avgustu prošle godine u TV emisiji "Dragons Den", jednoj varijanti rijalitija ili takmičenja u kojem se učesnici takmiče da pridobiju investitore za svoje poslovne ideje i osiguraju finansijska sredstva da ih realizuju.

Oni su dobili 70.000 funti od osnivača "Munpig" Nicka Jenkins-a., a zauzvrat su mu dali 20 odsto firme. Kako je ona rasla, od Dženskinsa su otkupili njegov deo.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala